Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iračko tužiteljstvo traži smrtnu kaznu za Kemijskog Alija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračko tužiteljstvo u ponedjeljak je u završnoj riječi od suda zatražilo izricanje smrtne kazne za bratića bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina, poznatijeg po nadimku Kemijski Ali, zbog odgovornosti za genocid počinjen protiv Kurda 1988.

Ali Hassan al-Majeed i još pet visokih dužnosnika stranke Baas optuženo je za genocid zbog uloge koju su imali u misiji Anfal 1988. kada je počinjen genocid nad kurdskim stanovništvom u Iraku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ali Hasan al-Madžid Kemijski Ali osuđen na smrt zbog pokolja u Halabji Slika nije dostupna Visoki sud odlučio Tariku Azizu i 'Kemijskom Aliju' 7 godina zatvora

"Zatražili smo smrtnu presudu za sve optužene, osim za Tahera al-Anija za kojega smo zatražili oslobađanje zbog nedostatka dokaza protiv njega", rekao je za Reuers glavni tužitelj Munkith al-Faroon.

Majeed, poznatiji kao Kemijski Ali, zbog korištenja kemijskog oružja u svojim akcijama, priznao je tijekom suđenja da je svojim vojnicima naredio ubojstvo svih Kurda koji ne poslušaju njegovu naredbu da napuste svoja sela, no također je kazao kako ne smatra potrebnim ikomu se ispričati zbog toga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene