Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živuća legenda

Ovo je Anđeo smrti, čovjek od kojeg strahuju tisuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irački Rambo postao je slavan na bojišnici, među vojnicima, zbog svojeg poziranja s teškim naoružanjem i sjekirama.

Bivši sveučilišni predavač, 40-godišni Abu Azrael, zvan Anđeo smrti, postao je legenda među iračkim vojnicima koji se bore protiv Islamske države. Bradati, neustrašivi ratnik, sa sjekirom i strojnicom u rukama, glavni je lik na posterima brigade Imam Alija, iračke grupe šijitske milicije koju financira iranska država.

Njegova stranica na društvenim medijima ima preko 250 tisuća sljedbenika. Abu Azrael voli pozirati i za selfije pa su objavljene mnoge njegove fotografije na kojima 'kolosalni ratnik' neustrašivo kroči kroz bojišnicu i među zarobljenicima Islamske države, a osobito voli pozirati s različitim teškim naoružanjem, u majicama kratkih rukava. Među snagama iračkih militanata poznat je još i kao 'irački Rambo', ali i kao 'anđeo smrti'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podaci policije U Njemačkoj se smanjuje broj islamista pod prismotrom, ali još se boje povratnika iz Sirije Slika nije dostupna Velika akcija Njemačka policija u raciji pretresla 90 objekata povezanih s islamističkom mrežom: "Takvima nema mjesta kod nas"

Dramatična borba za rodni grad Sadama Huseina: Džihadisti ne popuštaju

Čini se da ima smisla i za humor pa je objavljen i video na kojem se, preko otetog walkie-talkiea ruga divljacima Islamske države.

Šijitska milicija trenutno se bori u iračku vojsku kako bi vratili grad Tikrit kojeg je osvojila Islamska država, piše Daily Mail.


  ---

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene