Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako održavati brak

Austrijanci Iračaninu nakon uskrate azila dali bizaran prijedlog

Centar za azilante (Foto: AFP)
Centar za azilante (Foto: AFP) Foto: Afp
Dvadesetčetverogodišnjem Iračaninu oženjenom za Austrijanku vlasti su nedavno odbile zahtjev za azil i preporučile mu da bračnu vezu nastavi održavati putem telefona i interneta iz Iraka, piše u subotu mjesni tisak.

Služba za azil je ocijenila da mladić, protivno njegovim tvrdnjama, nije u opasnosti u svojoj domovini, napomenuvši da mu njegov nedavno sklopljen brak s austrijskom državljankom ne daje pravo na azil.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Hrvatica imala dva muža Sud je kaznio Hrvatica osuđena jer je imala jednog supruga u Njemačkoj, drugog u Hrvatskoj: "Jedan dan samo je nestala"

Kako piše pokrajinski dnevnik "Gornjoaustrijske novosti" koji se poziva na administrativnu odluku, vlasti su otišle dalje u svojoj analizi: "Zanimanje koje ste pokazali za očuvanje braka s austrijskom državljankom, unatoč vašem povratku u Irak, može se ostvariti na više načina, primjerice putem Skypea i povremenim posjetima".

Podnositelj zahtjeva za azil koji se u travnju oženio za volonterku koju je susreo u prihvatnom centru gdje je bio smješten i koji je u Gornjoj Austriji počeo učiti za kuhara, planira se žaliti.

Motivi i sadržaj nekih odluka koje su donijele austrijske službe zadužene za obradu zahtjeva za azil bile su na meti kritika zadnjih mjeseci. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene