Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvostupanjska poresuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču neće destabilizirati stanje u BiH, ocijenio je u razgovoru za slovensku komercijalnu postaju POP-TV predstavnik EU-a u BiH Valentin Inzko.


U telefonskom razgovoru iz Sarajeva Inzko je rekao da mnogi smatraju kako je u BiH 'dovoljna jedna mala iskra da se sve zapali', ali da je on drugačijeg mišljenja i da je siguran da ta iskrica neće biti niti prvostupanjska presuda hrvatskim generalima u Haagu.

'Istina, kod Hrvata će ostati ogorčenje i trauma zbog osjećaja da je međunarodna zajednica protiv njih, što je privid i što nije točno', rekao je Inzko.

Priznaući da stanje u BiH nije povoljno, Inzko je dodao da je su 'političke debate najmanje što je u BiH sada potrebno'. Umjesto političkih rasprava Bosni i Hercegovini trebaju investicije i napredak, dodao je Inzko. (Hina)

Vezani članci Nicolas Sarkozy (Foto: AFP) Bivši francuski predsjednik Sarkozy osuđen na tri godine zatvora, može ih odslužiti u kućnom pritvoru Koronavirus u Sarajevu Nakon tri tjedna zatišja opet raste broj novih slučajeva, potvrđeno ih više od 700: "Ima dosta težih kliničkih slika"