Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BiH ne treba političke debate

Inzko: Presuda iz Haaga neće destabilizirati BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvostupanjska poresuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču neće destabilizirati stanje u BiH, ocijenio je u razgovoru za slovensku komercijalnu postaju POP-TV predstavnik EU-a u BiH Valentin Inzko.

U telefonskom razgovoru iz Sarajeva Inzko je rekao da mnogi smatraju kako je u BiH 'dovoljna jedna mala iskra da se sve zapali', ali da je on drugačijeg mišljenja i da je siguran da ta iskrica neće biti niti prvostupanjska presuda hrvatskim generalima u Haagu.

'Istina, kod Hrvata će ostati ogorčenje i trauma zbog osjećaja da je međunarodna zajednica protiv njih, što je privid i što nije točno', rekao je Inzko.

Priznaući da stanje u BiH nije povoljno, Inzko je dodao da je su 'političke debate najmanje što je u BiH sada potrebno'. Umjesto političkih rasprava Bosni i Hercegovini trebaju investicije i napredak, dodao je Inzko. (Hina)

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene