Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skočio s 12. kata

Ubio se jer je izgubio prototip iPhonea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenik kineske tvornice iPhonea ubio se kad je nestao jedan od prototipova tih proizvoda, a tvrtka Apple je u očekivanju rezultata istrage izrazila svoju sućut.

Djelatnik, 25-godišnji Sun Danyong, nedavno je diplomirao i počeo raditi za kinesku tvrtku Foxconn koja proizvodi mnoge Appleove proizvode u velikom pogonu u Shenzhenu, južno od Hong Konga. List Southern Metropolis Daily izvijestio je da je Sun, odgovoran za slanje iPhoneovih prototipova Appleu, primijetio da mu nedostaje jedan od 16 primjeraka koje je dobio 9. srpnja.

Pročitajte i ovo Provjereno donosi priču o hororu u petrinjskoj tvornici - 9 Pritisak poslodavaca Smrskana ruka, otkinuti prsti, spaljene ruke: Horor u hrvatskoj tvornici, radnice progovorile o groznim uvjetima Bračni par ubio djecu pa izvršio samoubojstvo Ogromna tuga u susjedstvu Nezapamćena tragedija u Srbiji: Sumnja se da je mladi bračni par ubio djecu prije samoubojstva

O nestanku telefona izvijestio je 13. srpnja, nakon čega su zaposlenici Foxconna pretražili njegov stan. Sun je 16. srpnja skočio u smrt s 12. kata svoje zgrade.

'Ožalošćeni smo tragičnim gubitkom toga mladog zaposlenika i čekamo rezultate istrage o njegovoj smrti', rekla je Jill Tan, glasnogovornica Applea u Hong Kongu. 'Od svojih dobavljača tražimo da se prema svim zaposlenicima odnose dostojanstveno i s poštovanjem', dodala je. Apple je poznat po tome da u najstrožoj tajnosti drži svoje nove proizvode. Smrt mladog inženjera izavala je oluju na internetu u Kini te val kritika zbog neuobičajeno tajnovite Appleove kulture poslovanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene