Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema posla u struci

FOTO Inženjer ovako zarađuje za život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikola Petrović shvatio je da neće tako lako doći do posla. Umjesto da sjedi u kući i kuka odlučio je prihvatiti svaki posao na koji naiđe - i o tome pisati blog.

Nikola Petrović iz Rume u Srbiji nezaposleni je inženjer prometa koji već godinu i pol dana bezuspješno traži posao u struci. Ovaj 32-godišnjak, inače specijalist za telekomunikacije, posljednjih se šest mjeseci javio na 250 oglasa za posao i dobio samo dva poziva za razgovor. Na jednom od njih rečeno mu je da je prekvalificiran.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna veliko hvala! Blogerica iz Petrinje: "Zid u hodniku je pucao pred mojim očima... No želim se zahvaliti divnim ljudima" Ivica Todorić (Foto: Dnevnik.hr) Fotografije i grafički prikazi Todorić objavio detalje "Internacionalne skupine za neprijateljsko preuzimanje Agrokora"

Svjestan situacije odlučio je raditi svaki posao na koji naiđe. Tako je uzgajao piliće, čistio obore i svinjce, brao sezonsko voće... Trenutno je zaposlen u jednom mlinu.  Objašnjava kako je znao da do posla neće lako doći jer nema vezu, no time nije htio opterećivati roditelje.

Bilo bi čudno da nije: U lipnju pao broj nezaposlenih za 6,9 posto

'Nisam se hito učlaniti u neku stranku ili platiti radno mjesto. Borim se ovako i nadam se da ću uspjeti', kaže Nikola koji je i dok je studirao radio i zarađivao za svoje potrebe, piše medio.rs.

Sada je mišljenja da je bolje raditi bilo što nego sjediti kod kuće i kukati iako zarada nije ni približna onoj koju bi imao da se zaposli u struci. Za čišćenje svinjca primjerice dobivao je 600 (oko 39 kuna), 700 dinara. 

O poslovima koje je radio, a od kojih mu se mnogi nisu sviđali, Nikola je počeo pisati blog i objavljivati fotografije s radnih mjesta popraćene šaljivim komentarima.

Jedan od najboljih studenata Prava - čuva ovce

Traktorche.blogspot.com mjesto je na kojem ljudima pokazuje 'što jedan inženjer može raditi, a da ne ostane gladan'.

Iako pristaje na sve, Nikola nije izgubio nadu da će jednog dana naći posao u struci pa ne odustaje od slanja životopisa na razne oglase.

'Moramo se boriti, ne možemo samo sjediti i kukati. Tko će se izboriti za nas ako ne sami mi', poručuje Nikola.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene