Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Rusiji mu prijeti smrtna kazna

Interpol traži hitno uhićenje zloglasnog 'bankara Kremlja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna policijska organizacija Interpol objavila je u četvrtak uhidbeni nalog za ruskog milijardera Sergeja Pugačeva, nekadašnjeg vlasnika francuske delikatesne trgovine Hediard i francuskog dnevnika France Soir, objavio je Interpol na svojoj stranici.

Oligarh, nekad blizak Kremlju a danas izbjeglica u inozemstvu, na crvenoj je listi Interpola koji je već zamrznuo njegovu međunarodnu imovinu na zahtjev ruskog pravosuđa. Ono ga optužuje za pronevjeru i veliku prijevaru za što bi mogao dobiti kaznu do deset godina zatvora u Rusiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Španjolskoj Uhićen Crnogorac s Interpolove tjeralice: Pogledajte kakav je show napravio prije nego što je pao policiji u ruke Uhićenje, ilustracija Na Trešnjevci Uhićen bjegunac s Interpolove tjeralice: Policajcima dao dokumente, no nešto im je bio sumnjivo...

Sergeja Pugačeva (51) sumnjiči se u okviru istrage stečaja banke Mežprombank 2010. koja je provodila sumnjive transakcije izvlačeći imovinu svojih vlasnika iz Rusije.

Dugo smatran "bankarom Kremlja", uložio je više od 100 milijuna eura u francusku luksuznu trgovinu Hediard nad kojom je preuzeo nadzor 2007.

U lipnju 2014. trgovački sud u Parizu uknjižio je 100-postotno preuzimanje te marke od austrijskog Do&Co, te je Pugačev napustio kapital delikatesne trgovine.

Poslovni čovjek poznat je u Francuskoj i po preuzimanju 2009. dnevnika France Soir koji je nestao s kioska tri godine kasnije usprkos ulaganju 100 milijuna eura.

Pugačev je više godina pokušavao ukinuti zamrzavanje svoje međunarodne imovine osuđujući "napad" ruske države čiji je jedan od kritičara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene