Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kupovati lijekove putem interneta nije baš najpametnija ideja. Najnovija pperacija je dovela do 237 uhićenja u svijetu i zapljene potencijalno opasnih lijekova vrijednosti višoj od 36 milijuna dolara.


Interpol je zaplijenio 9,4 milijuna lažnih, potencijalno smrtonosnih lijekova, u operaciji istodobno vođenoj u 111 zemalja kojoj su cilj bile internetske stranice za prodaju, objavila je u četvrtak organizacija za policijsku suradnju sa sjedištem u Lyonu u Francuskoj.

Vezani članci Lijekovi, ilustracija USKOK podigao optužnicu protiv liječnika: Za 3500 kuna mita pacijentima propisivao lijekove tvrtke drugookrivljenog Slika nije dostupna VIDEO Prva žena INTERPOLA stigla u Hrvatsku!

Po Interpolu koji okuplja 190 zemalja članica, operacija 'Pangea VII' najopsežnija je ikad organizirana protiv lažnih lijekova. Vođena od 13. do 20. svibnja, zaključena je otvaranjem 1235 istraga, uklanjanjem 19.000 reklama za nezakonite lijekove i zatvaranjem više od 10.600 internetskih stranica za prodaju.

Zbog nuspojava lijekova u Hrvatskoj umrlo 32 ljudi!

'Operacija je dovela do 237 uhićenja u svijetu i zapljene potencijalno opasnih lijekova vrijednosti višoj od 36 milijuna dolara', priopćio je Interpol.

Među 9,4 milijuna lažnih lijekova zaplijenjenih tijekom operacije, nalaze se tablete za mršavljenje, liječenje raka i poremećaja s erekcijom, lijekovi protiv prehlade ili kašlja, malarije ili pak proizvodi koji snižuju kolesterol. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook