Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznajte

INFOGRAFIKA Kako su bombaši dosad napadali maratonske utrke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baza podataka 'Global Terrorism Database' (GTD) pokazuje kako su se napadi na maratone u svijetu ranije događali i tko ili što su bile mete napada.

Jučerašnji brutalni bombaški napad na maratonsku utrku u Bostonu uzeo je tri života, a još preko 140 osoba je ozlijeđeno, od kojih 14 teško. GTD takve događaje bilježi, no osim ovog bostonskog, samo još jedan bombaški napad na maraton bio je smrtonosan, prenosi popsci.com.

Pročitajte i ovo Tragedija na maratonu - 2 Obdukcija u tijeku Detalji strašne tragedije na plivačkom maratonu: "U jednom trenu kad se okrenula na leđa..." Ted Kaczynski "Unabomber" U zatvorskoj ćeliji pronađen mrtav poznati bombaš: Vjerovao je da se bori protiv zla moderne tehnologije

>> TERORIZAM U BOSTONU Talibani: 'Vjerujemo u napade na SAD, no ovaj NISMO počinili'

Bombaš samoubojica odnio je 15 života na maratonu u Šri Lanki 2008. godine, uključujući i život njihovog ministra prometa, a Global Terrorism Database bilježi takve napade od 1994. godine. U istom napadu ozlijeđene su još 83 osobe.

Osim Šri Lanke, GTD bilježi još tri napada na maratonske utrke u Sjevernoj Irskoj te dva napada u Pakistanu. Dva od tih pet napada završila su s ozljedama, a ostali samo s materijalnom štetom.

Puni detalji napada nisu dostupni, ali većina njih bili su organizirani bombaški napadi, am meta napada najčešće je bila policija, no bostonski i još dva druga napada zabilježena u GTD-u bili su usmjereni protiv civila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene