Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Indoneziju pogodio snažan potres

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podvodni potres jačine 6,5 stupnjeva po Richteru koji je rano ujutro pogodio indonezijski otok Nusa Tenggara ipak neće izazvati tsunami, objavila je indonezijska meteorološka agencija.

Epicentar potresa bio je kraj otoka Sumbawe na dubini od 19 kilometara, ali zasad nema podataka o eventualnim žrtvama, rekao je Fauzi, voditelj odjela za seizmologiju u agenciji za meteorologiju i geofiziku.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

"Izdali smo upozorenje o mogućem tsunamiju jer je jačina potresa bila 6,5 stupnjeva. On ima potencijal za tsunami jer je bio na samo 19 kilometara u moru", dodao je Fauzi.

Njegova je agencija uskoro povukla upozorenje.

Geološka agencija Sjedinjenih Država priopćila je da je magnituda potresa bila 5,5 te da se dogodio na dubini od 50,4 km.

Tajlandski centar za upozoravanje objavio je da je ondje riječ o potresu od 5,6 stupnjeva i nije izdao upozorenje na tsunami, a seizmološka agencija u Maleziji objavila je priopćenje gotovo ista sadržaja.

Potresi su u Indoneziji česti. Po broju stanovnika Indonezija je
četvrta zemlja svijeta. Njezinih se 17 tisuća otoka proteže uz pojas intenzivne vulkanske i seizmičke aktivnosti, dio kojega se zove Pacifički vatreni prsten.

Snažan potres u Indijskome oceanu uz obalu pokrajine Aceha izazvao je katastrofalan tsunami u prosincu 2004. Stotine tisuća ljudi u toj regiji tada su poginule ili ostale bez krova nad glavom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene