Reynhard Sinaga
Reynhard Sinaga Foto: Screenshot/Manchester Police

Indonezijski student prozvan je najgorim britanskim silovateljem u povijesti, nakon što je osuđen za više od 150 kaznenih djela u više od dvije i pol godine.


Reynhard Sinaga (36) proglašen je krivim jer je u svoj stan primamio 48 muškaraca iz manchesterskih kafića i klubova. Tamo im je podmetao drogu i silovao ih, a u nekim slučajevima je to snimio mobitelom.

Vezani članci Njemačka policija, ilustracija Užas u Njemačkoj: Silovali 13-godišnjakinju i pretukli joj dečka, među uhićenima i maloljetni Hrvat Uznemiravanje, ilustracija Više od 5000 ljudi potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju ostavku vrhovnog suca zbog podrške silovatelju: ''Pokušali ste osuditi žrtvu da je doživotno siluje mučitelj''

"Najveći silovatelj kojemu je ikad suđeno na britanskom sudu danas je osuđen na doživotni zatvor nakon što je drogirao i napao 48 muškaraca", objavio je sud. Sudac je u ponedjeljak, nakon četiri odvojena procesa, Sinagu osudio na minimalno 30 godina zatvora.

"Sinagino neprijeteće ponašanje navelo je te mlade muškarce, od kojih su mu mnogi bili zahvalni jer im je ponudio smještaj, da misle da je to čudovište bilo Dobri Samaritanac", rekao je državni tužitelj Ian Rushton. (Hina)