Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kandidatkinje za policajke podvrgnute su ginekološkom pregledu kako bi se utvrdilo da još uvijek imaju himen.


Žene koje žele postati policajke u Indoneziji moraju biti - djevice. Nevinost je kao jedan od uvjeta navedena i na službenim stranicama indonezijske policije iako dužnosnici u toj većinski muslimanskoj zemlji tvrde kako se testovi nevinosti više ne provode.

Vezani članci Policija, ilustracija Skandal u Varaždinu: Na spomeniku žrtvama holokausta osvanuo kukasti križ i slovo 'U' Noćni provod - 2 Splitska policija u subotu kontrolirala kafiće i klubove, obišli su ih 163 i provjerili drže li se mjera StožeraUgrubo, prijevod sa internet stranice policije glasi: 'Žene koje žele postati policajke moraju biti djevice. I zato sve one koje žele raditi taj posao, neka čuvaju svoje djevičanstvo.'

Ovakvu je praksu oštro osudio Human rights Watch u kojem kažu kako je riječ o 'iznimno bolnom i traumatičnom' iskustvu za svaku ženu. Naravno, od muškaraca koji žele pristupiti policiji ne traži se da budu nevini, prenosi Metro.Kandidatkinje za policajke podvrgnute su ginekološkom pregledu kako bi se utvrdilo da još uvijek imaju himen.

Bizarni vjerski ritual - I najbolje čuvana tajna jedne zemlje!

'Bojala sam se da nakon tog pregleda više neću biti djevica. Stvarno me je boljelo, a moja se prijateljica onesvijestila', ispričala je jedna od kandidatkinja za policajku.

Indoneziju su najprije kritizirali zbog toga što ima premalo ženskih članova policije, samo tri posto.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook