Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Indonezija: Suharto optužen za pronevjeru 1,5 milijarde dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indonezijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg diktatora Suharta, u pokušaju povrata više od 1,5 milijardi dolara koje je pronevjerio tijekom 30 godina na vlasti.

Ured glavnog tužitelja koji je predao dosje civilnom sudu u Džakarti zahtjeva povrat 440 milijuna dolara, po njima izravno pronevjerenih, plus ekvivalent od 1,1 milijarde dolara kamata i odštete.

Pročitajte i ovo Screenshot Mračna povijest Opasan predsjednički kandidat: Krvavu prošlost i bliskost s diktatorom pokušava sakriti plesom i simpatičnim videima na društvenim mrežama Heather Mack Dugo će biti iza rešetaka Zbog nasljedstva vrijednog 1,3 milijuna eura ubila majku i sakrila njeno tijelo u prtljažnik

Suharto (86), smatran jednim od najkorumpiranijih čelnika u moderno doba, dosad je uvijek, zbog svog lošeg zdravlja, uspijevao izbjeći pravomoćnu presudu za korupciju.

Optužen je da je pronevjerio milijune dolara javnih sredstava putem karitativne zaklade Supersemar, a novac je bio usmjeravan na račune tvrtki koje pripadaju njegovoj obitelji.

Pokušaji krivičnog gonjenja Suharta, koji je smijenjen 1998. godine, bili su bezuspješni u nekoliko navrata, posebice 2000. i 2006.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene