Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivšem indonezijskom predsjedniku Suhartu, koji je vladao zemljom više od 30 godina, zatajilo je nekoliko organa i priključen je na aparat za disanje, objavili su liječnici.


Suharto, koji je odstupio 1998. godine u ustanku koji su predvodili studenti, nije pri svijesti i ima teškoća s disanjem, objavila je bolnica Pertamina u Džakarti.

Vezani članci Ostaci zrakoplova Poginule 62 osobe: Indonezija pronašla snimač glasa iz kokpita srušenog aviona Sriwijaya Air, otkriveno zašto se srušio u more John Magufuli Umro afrički državnik koji je odbijao mjere i maske te tvrdio da su cjepiva protiv COVID-a zapadna zavjera

Liječnici kažu da su mu mozak i drugi organi otkazali uslijed pada krvnog tlaka.

'Još uvijek je u nestabilnom stanju', rekao je Muhammad Munawar, član liječničkog konzilija koji liječi bivšeg predsjednika. 

'Ne možemo reći koliko dugo ga se može održavati na životu', dodao je.

Indonezijski potpredsjednik Jusuf Kalla stigao je u bolnicu kako bi bio svjedokom Suhartove smrti, izjavio je jedan izvor iz njegove pratnje koji nije želio biti imenovan. No, napustio je bolnicu ne dajući izjave novinarima. Predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono nalazi se u Maleziji.

Članovi obitelji već su se ranije okupili oko Suhartova bolničkog kreveta, tvrde očevici.

Suharto je u bolnicu smješten prije tjedan dana zbog problema sa srcem, plućima, bubrezima, niskim tlakom i anemijom. Stanje mu se pogoršalo, a liječnici procjenjuju da ima i upalu pluća.