Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Indonezija: Suharto na samrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšem indonezijskom predsjedniku Suhartu, koji je vladao zemljom više od 30 godina, zatajilo je nekoliko organa i priključen je na aparat za disanje, objavili su liječnici.

Suharto, koji je odstupio 1998. godine u ustanku koji su predvodili studenti, nije pri svijesti i ima teškoća s disanjem, objavila je bolnica Pertamina u Džakarti.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!"

Liječnici kažu da su mu mozak i drugi organi otkazali uslijed pada krvnog tlaka.

'Još uvijek je u nestabilnom stanju', rekao je Muhammad Munawar, član liječničkog konzilija koji liječi bivšeg predsjednika. 

'Ne možemo reći koliko dugo ga se može održavati na životu', dodao je.

Indonezijski potpredsjednik Jusuf Kalla stigao je u bolnicu kako bi bio svjedokom Suhartove smrti, izjavio je jedan izvor iz njegove pratnje koji nije želio biti imenovan. No, napustio je bolnicu ne dajući izjave novinarima. Predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono nalazi se u Maleziji.

Članovi obitelji već su se ranije okupili oko Suhartova bolničkog kreveta, tvrde očevici.

Suharto je u bolnicu smješten prije tjedan dana zbog problema sa srcem, plućima, bubrezima, niskim tlakom i anemijom. Stanje mu se pogoršalo, a liječnici procjenjuju da ima i upalu pluća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene