Osmero stranaca i petero Indonežana spašeno je na istoku indonezijskog arhipelaga u ponedjeljak ujutro, dva dana nakon potonuća njihova turističkog broda. Dvoje stranaca još se vode kao nestali.


Na brodu se ukupno nalazilo 25 osoba kada ga je zahvatilo olujno nevrijeme. Potonuo je u subotu između otoka Lomboka i Komoda.

Vezani članci Tomo Medved Medved o nevremenu na Baniji: ''Važno je što brže sagledati svu štetu i sanirati je što prije'' Pijavica u Istri Središnjom Istrom prohujalo nevrijeme, stvorio se zračni vrtlog: ''Ljudi! Evo ga! Tornado!''. Stiglo i objašnjenje što se dogodilo

Jučer je spašeno desetero turista među kojima se nalaze državljani Novog Zelanda, Velike Britanije, Španjolske, Nizozemske, Njemačke i Francuske, a danas se ta brojka popela na 23. 

Na brodu je bio samo jedan čamac za spašavanje u kojem je pronađeno šest osoba. Ostali su se popeli na krov broda koji je ostao viriti iz vode. Nakon što je brod potonuo, plutali su gotovo 12 sati na površini mora, prenosi DailyMail.

ndonezija: Prevrnuo se turistički brod - Nestalo 15 putnika!

'Čekali smo podne u subotu. Bili smo oko pet kilometara od obale, a veliki su nas valovi dijelili od obale. Svi su počeli paničariti. Odlučili smo da ćemo plivati do najbližeg otoka.' Plivali su gotovo šest sati kad su napokon stigli na otok Sangeang na kojem je upravo eruptirao vulkan. Noć su preživjeli jedući lišće i pijući vlastiti urin.

Brod je išao iz Lomboka, otoka pokraj Balija, na otok Komodo, popularno turističko odredište poznato po najvećem gušteru na svijetu, komodskom zmaju ili komodskom varanu. Pomorske nesreće česte su u Indoneziji, najvećem arhipelagu na svijetu sa 17.000 otoka i otočića, zbog nedovoljnih sigurnosnih mjera i prekrcanosti brodova.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook