Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Let QZ8501 pao je 28. prosinca za vrijeme oluje na puti iz grada Surabaya u Singapur.


Pronađen je rep palog zrakoplova Air Asie, izvijestili su indonezijski dužnosnici. Tvrde da su došli do dijela zrakoplova koji je bio njihov cilj. Naime, ovaj dio posebno je važan jer su u njemu nalazi crna kutija, piše Sky News.

Vezani članci HGSS, ilustracija U tijeku velika potraga za nestalim mladićem: Uključeni gotovo svi spasitelji, traže ga dronovima, plovilima, psima, helikopterima... Gabrielle Petito Smrt u nacionalnom parku: Par youtubera pregledavao snimke i uočio trag koji je doveo do pronalaska nestale djevojke

Podsjetimo, let QZ8501 pao je 28. prosinca za vrijeme oluje na puti iz grada Surabaya u Singapur. Prije polijetanja pilot je tražio da leti na višoj nadmorskoj visini kako bi izbjegao oluju, ali zahtjev mu je odbijen zbog broja aviona iznad njega na prometnoj ruti.

Indonezija: Nastavljena potraga po povoljnijem vremenu

U posljednjem javljanju kapetan Iriyanto, inače iskusni bivši pilot ratnog zrakoplovstva, rekao je kako želi promijeniti kursda izbjegne oluju. Nakon toga, oko 40 minuta nakon polijetanja, izgubljen je svaki kontakt. Na letu je bilo 162 ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook