Deset godina nakon što je tsunami razdvojio sestru i brata od roditelja, Jamaliah i Septi Rangkuti pronašli su sina i kćer za koje su smatrali da su mrtvi. Ali, pojavile su se sumnje u to da su oni roditelji djevojčice.


Nakon emotivnog ujedinjenja Raudatul (14) i njezina brata Arifa (17), koji ponovno žive s Jamaliah i Septi Rangkuti te dva druga brata u selu na sjeveru Sumatre, pojavile su se sumnje da Jamaliah i Septi nisu roditelji 14-godišnjakinje, piše news.com.

Vezani članci Provjereno: Pod istim krovom - 4 Pet generacija pod istim krovom: Kad je Ivan jednom došao na Brač, dotadašnji planovi pali su u vodu Slika nije dostupna Djevojčica nestala u tsunamiju prije sedam godina sjetila se tko je i vratila roditeljima

Raudatul je pronađena u Indonezijskom gradu Blag Pidie, a Arif je bio beskućnik koji je živio na ulicama Pyakumbuha na zapadu Sumatre. Pronađen je nakon što objavljena priča o njegovoj nestaloj sestri.

Međutim, News Corp Australia otkriva kako je sretno obiteljsko ujedinjenje možda laž. Obitelj koja je skrbila za Raudatul kao za vlastitu kćer, poriče da je ona siroče tsunamija te nalažu provjeravanje DNK kako bi se dokazalo da je ona nestala kćer Rangkutijevih.

Bliži se deseta godišnjica katastrofe koja je odnijela više od 230 tisuća života

Ida Maryam, koja se brinula o Raudatul posljednjih pet godina, dala joj je ime Weniati te smatra kako je veoma važno da se dokaže jesu li joj roditelji Rangkutijevi.

'Ona nije žrtva tsunamija. Ona je siroče para s otoka Banyak. Živjela je sa svojom bakom u Pulau Banyaku prije nego je dovedena mojoj sestri u Aceh. Nama njezina baka nikada nije rekla da je djevojčica žrtva tsunamija, samo da je siroče. Ona ima još brata i sestru koji žive s bakom. Ne znam zašto ljudi govore da je žrtva tsunamija', rekla je Ida.

Otkrila je da je obitelj dva puta posjetila dom Jamaliah i Septi kako bi je vratili, ali Jamaliah nije dopustila da se vrati posvojiteljici. 'Osjećam da sam izgubila dijete. Prema mom mišljenju, potrebno je napraviti DNK test. Je li ona uistinu njihova kćer? Ako jest, onda je u redu da je uzmu', dodaje Ida.

Jamaliah kaže da je voljna pristati na testiranje, ali ni jedna strana nema dovoljno novca kako bi ga platili.

Ova je saga počela u lipnju, kada je Jamaliahova obitelj vidjela djevojčicu koja sliči fotografiji njihove kćeri od prije potopa. 'Kada sam pogledala sliku, osjetila sam bol u utrobi', rekla je Jamaliah, prisjećajući se dana kada im je rečeno da im je kćer živa.

'Svaka majka prepozna svoje dijete', rekla je kroz suze. Ovu je priču, na drugom kraju Sumatre pratila Lana Bestari. Dječak na obiteljskoj fotografiji od prije tsunamija izgledao je slično dječaku beskućniku koji je živio na ulici u blizini njezina internet cafea, još od 2007. , kojeg je često hranila i znala kao Ucok.

Fotografirala je prizor na televiziji i pokazala ga dječaku. 'Ovo je mama, mama Liah', rekao joj je. Ispričao joj je o iznenadnom naletu mnogo vode i sestri s kojom se spašavao. Tako je i on ujedinjen s obitelji.

Sada Raudatul i Arif žive u mjestu Padang Lawas sa svojim starijim bratom Zahariem (19), koji je također preživio tsunami, te sa svojim mlađim bratom Jumadilom (7).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju