Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Konzervativni indonezijski ministar se žestoko brani, te i dalje odbija priznati da se namjerno rukovao s američkom prvom damom Michelle Obama.


Kao konzervativni musliman, ministar komunikacija i informacijske tehnologije Tifatul Sembiring izbjegava rukovanje sa ženama s kojima nije u rodu. No tijekom posjeta američkoga predsjednika Baracka Obame Indoneziji, u utorak je televizija prikazala Sembiringa kako se rukuje s Michelle Obama.

Vezani članci Ostaci zrakoplova Poginule 62 osobe: Indonezija pronašla snimač glasa iz kokpita srušenog aviona Sriwijaya Air, otkriveno zašto se srušio u more Vozilo hitne pomoći, ilustracija Najmanje 27 osoba poginulo u prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovali učenici i njihovi roditelji, jedna osoba i dalje zarobljena

>> Srdačno obuhvatio ruke Michelle Obama, pa se pokajao

Taj je incident uzbudio Indonežanke na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru jer mnoge kažu kako se ministar s njima odbio rukovati. U svoju obranu ministar koji je nekad bio predsjednik muslimanske stranke pravde i prosperiteta, na Twitteru je objavio kako je rukovanje bilo slučajno.

'Htio sam povući ruku, ali gđa Michelle ispružila je ruke prema meni i dodirnuli smo se', rekao je. Mnogi su se narugali tom objašnjenju jer se na snimci na You Tubeu vidi da je situacija bila drukčija.

U četvrtak je na twitteru osvanulo novo objašnjenje. 'Ja i dalje tvrdim da izbjegavam rukovanje sa ženom koja mi nije u rodu, rekao je. 'U određenim situacijma ima stvari koje mogu tolerirati, a to su stvari koje ni islam ne smatra velikim grijehom', dodao je. (Hina)