Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pružio ruku ili ne

Indonežanke ljute jer se predsjednik rukovao s Michelle Obamom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konzervativni indonezijski ministar se žestoko brani, te i dalje odbija priznati da se namjerno rukovao s američkom prvom damom Michelle Obama.

Kao konzervativni musliman, ministar komunikacija i informacijske tehnologije Tifatul Sembiring izbjegava rukovanje sa ženama s kojima nije u rodu. No tijekom posjeta američkoga predsjednika Baracka Obame Indoneziji, u utorak je televizija prikazala Sembiringa kako se rukuje s Michelle Obama.

Pročitajte i ovo Heather Mack Dugo će biti iza rešetaka Zbog nasljedstva vrijednog 1,3 milijuna eura ubila majku i sakrila njeno tijelo u prtljažnik Sudar prigradskih vlakova u Indoneziji Uzrok nesreće nije poznat VIDEO Sudar vlakova u Indoneziji: Ima mrtvih i ranjenih, spasioci tragaju za preživjelima

>> Srdačno obuhvatio ruke Michelle Obama, pa se pokajao

Taj je incident uzbudio Indonežanke na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru jer mnoge kažu kako se ministar s njima odbio rukovati. U svoju obranu ministar koji je nekad bio predsjednik muslimanske stranke pravde i prosperiteta, na Twitteru je objavio kako je rukovanje bilo slučajno.

'Htio sam povući ruku, ali gđa Michelle ispružila je ruke prema meni i dodirnuli smo se', rekao je. Mnogi su se narugali tom objašnjenju jer se na snimci na You Tubeu vidi da je situacija bila drukčija.

U četvrtak je na twitteru osvanulo novo objašnjenje. 'Ja i dalje tvrdim da izbjegavam rukovanje sa ženom koja mi nije u rodu, rekao je. 'U određenim situacijma ima stvari koje mogu tolerirati, a to su stvari koje ni islam ne smatra velikim grijehom', dodao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene