Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Indijski liječnik optužen zbog neuspjelih atentata u Britaniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski liječnik Sabeel Ahmed treća je osoba protiv koje je podignuta optužnica u okviru istrage o neuspjelim atentatima u Londonu i Glasgowu, objavio je u subotu Scotland Yard.

Sabeel Ahmed (26) optužen je u okviru antiterorističkog zakona 2000 za posjedovanje informacija koje su mogle omogućiti "sprečavanje terorističkog čina".

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Slika nije dostupna Indijski liječnik optužen za terorizam bio je samo neoprezan?

On je treća osoba optužena u okviru istrage, nakon iračkog liječnika Bilala Abdulle (27) i indijskog liječnika Mohammeda Haneefa (27), njegova rođaka.

Mohammed Haneef optužen je u subotu u Australiji za pružanje potpore terorističkoj organizaciji, priopćila je australska policija.

Protiv Bilala Abdulle 7. srpnja u Londonu podignuta je optužnica za "urotu s namjerom izazivanja eksplozije koja bi ugrozila ljudske živote i nanijeti teške ozlijede". On je, kako prenosi tisak, bio suvozač u automobilu koji se 30. lipnja zaletio u terminal zračne luke u Glasgowu, a uhićen je na mjestu neuspjeloga atentata. Optužen je i za pokušaj atentata u Londonu 29. lipnja.

Sabeel Ahmed, koji je podrijetlom iz Bangalorea u Indiji, uhićen je u Liverpoolu, na sjeverozapadu Engleske, 30. lipnja navečer.

Jordanski liječnik Mohammed Asha (26) nalazi se u pritvoru i do
subote u ponoć trebala bi biti donesena odluka o tome hoće li biti optužen, pušten ili zadržan u pritvoru. Njegova žena Marua Daana (27), koja je uhićena kad i on, puštena je u četvrtak.

Dvojica liječnika stažista saudijskoga državljanstva čija imena nisu objavljena ostat će u pritvoru najkraće do nedjelje.

Zadnji osumnjičeni, Kafeel Ahmed, brat Sabeela Ahmeda, pod strogim je policijskim nadzorom u škotskoj bolnici gdje se nalazi zbog teških opekotina. 

Taj dvadesetsedmogodišnji inženjer, prenosi tisak, vozio je
automobil u Glasgowu, a prije uhićenja polio se benzinom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene