Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napitak koji posjeduje ljekovita svojstva

Indijci proizvode 'colu' od kravlje mokraće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za milijune Hindusa ne postoji bolje piće – cola rađena od mokraće svetih krava.

Jedna indijska kompanija razvila je piće pod imenom Gau Jal ili u prijevodu 'kravlja voda', te očekuje kako bi napitak mogao postati zdravija zamjena za popularnu Colu ili Pepsi. Hindusi štuju kravu zbog mlijeka, koje je mnogima glavni izvor prehrane, a također u hrani konzumiraju mokraću i fekalije zbog njihovih, kako tvrde, ljekovitih svojstava.

Pročitajte i ovo Gazirano piće - 2 Istraga u tijeku Mladić koji se otrovao lužinom u kafiću pušten iz bolnice, njegova obitelj kaže: "Nitko nas nije zvao" Slika nije dostupna Neljudski barbarizam Umirućeg medvjeda tjerali da pije gazirano piće

U nekim indijskim državama, kravlja balega i mokraća regularno se prodaju u trgovinama, dok tamošnje kompanije koje od nje proizvode ljekovite proizvode bazirane na počelima ayurvede, tvrde da mokraća liječi bolesti u rangu od komplikacija s jetrom, pa do dijabetesa i raka. Također se smatra kako kravlja mokraća posjeduje dezinfekcijska svojstva dok se balega u mnogim indijskim selima koristi kao antiseptik.

Kompanija RSS koja proizvodi 'colu' baziranu na kravljoj mokraći, namjerava promovirati njena ljekovita svojstva na širem tržištu. 'Smatramo da posjeduje velike potencijale u liječenju različitih bolesti. Piće je trenutno poslano na testiranje u laboratorij, uvjereni smo kako će nalazi potvrditi naša očekivanja', kaže direktor kompanije Om Prakash.

'Bit će to prava revolucija. Kravlja mokraća kao vrlo učinkovit lijek svakim je danom sve više prihvaćena, a sada kada bude dostupna u obliku ukusnog osvježavajućeg napitka, potražnja za ovim lijekom sigurno će porasti. Dokazat će i opravdati ključnu ulogu koju krava ima u indijskoj kulturi', dodaje Prakash.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene