Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon smrti njegova ubojice

Indija se sjeća Rajiva Gandhija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski čelnici su odali počast nekadašnjem premijeru Rajivu Gandhiju, ubijenu 21. svibnja 1991. u samoubilačkom napadu šrilanskih Tamilskih tigrova tijekom izborne kampanje u indijskoj saveznoj državi Tamil Naduu.

Šrilanska vlada objavila je u ponedjeljak da su Oslobodilački tigrovi tamilskog Eelama poraženi te da je ubijen njihov vođa Velupillai Prabhakaran. Prabhakaran je u Indiji proglašen krivim za organizaciju ubojstva Rajiva Gandhija te osuđen na smrt u odsutnosti. Pretpostavlja se da je Indija od šrilanske vlade službeno zatražila Prabhakaranovou smrtovnicu kako bi zaključila taj slučaj, javlja tv postaja Times Now.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poklon Titu od Indire Gandhi Uginuo slon Sony, atrakcija Brijuna Slika nije dostupna 62 godine nakon smrti VIDEO: Gandhijev pepeo prosut duž obale JAR-a

Sonia Gandhi, Rajivova udovica i predsjednica vladajuće Kongresne stranke, položila je cvijeće na njegov grob i memorijalni spomenik u glavnome gradu. U majčinoj pratnji bio je Rahul Gandhi, glavni tajnik stranke i politički nasljednik dinastije Gandhi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene