Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strahuje se da ima još mrtvih

Indija: Najmanje 71 mrtvih u eksploziji i sudaru vlakova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Područje nesreće je poznato kao uporište maoističkih pobunjenika te se ne isključuje sabotaža kao uzrok nesreće.

Najmanje je 71 osoba poginulo, a 200 je ozlijeđeno u nesreći putničkog vlaka koji je zahvaćen eksplozijom izletio s tračnica u istočnoj Indiji i sudario se s teretnim vlakom iz suprotnog smjera, rekao je liječnik za lokalnu televiziju NDTV.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena

>> Visoki napon spržio kamion i bus, 43 mrtvih

Putnički vlak krenuo je iz Kolkate u Zapadnom Bengalu i prolazio je 150 kilometara južno od toga grada, ruralnim područjem poznatim kao uporište maoističkih pobunjenika te vlasti ne isključuju sabotažu kao uzrok nesreće.

'Zbog eskplozije iskočilo je 13 vagona putničkog vlaka Gyaneshwari Express. Vagoni su pali na tračnice kojima se kretao teretni vlak i zaletio u neke od njih', rekao je Soumitra Majumdar, glasnogovornik željeznica. Nesreća se dogodila samo nekoliko dana nakon pada zrakoplova na jugu Indije u kojoj je poginulo 158 osoba.

Do iskakanja brzog vlaka došlo je zbog sabotaže maoističkih pobunjenika, izjavio je šef policije savezne države Zapadnog Bengala. 'Radi se očitoj sabotaži. To su učinili maoisti', izjavio je Bhupinder Singh.

Maoistički pobunjenici često napadu policiju, vladine zgrade i infrastrukturu kao što su željezničke postaje. Zadnjih mjeseci pojačanim napadima odgovaraju na ofenzivu vladinih snaga koje žele uništiti njihove baze u džunglama. Pokret djeluje desetljećima i proširio se na trećinu Indije te je sada aktivan u ruralnim dijelovima 28 indijskih država i nanosi goleme štete gospodarstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene