Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indijski liječnici novorođenog su dječaka proglasili mrtvim, no nekoliko sati kasnije njegova je obitelj, putujući na pogreb, shvatila da beba diše.


Naime, dječakova majka u četvrtak je u bolnici u New Delhiju rodila blizance. Liječnici su odmah rekli da je djevojčica mrtvorođena. Za dječaka su pak rekli da je u kritičnom stanju, a dva sata kasnije i njega su proglasili mrtvim. Ispričao je to za CNN njihov djed Praveen Malik.

Vezani članci Vjerna kujica danima čekala vlasnika ispred bolnice - 2 Najslađi video: Pas danima ispred bolnice čekao vlasnika. Odbijao otići bez njega Enver Beka - 2 Očajni otac 100 noći proveo na Jelačićevu trgu tražeći istinu za preminulu kćer

Na putu do mjesta kremiranja roditelji su primijetili neke pokrete, a onda shvatili da jedno od djece diše. Bio je to dječak. "Šokirao sam se. Nisam mogao vjerovati svojim očima", rekao je djed.

Dječak je trenutno na liječenju u jednom staračkom domu, a njegov djed kaže da nisu sigurni hoće li preživjeti. U bolnicu ga ne žele odvesti jer, kažu, ne vjeruju tamošnjim liječnicima.

"Oni su nas izdali", ogorčen je djed. A iz bolnice poručuju da je tijelo dječaka obitelji predano bez ikakvih znakova života.

"Potreseni smo i zabrinuti zbog ovog incidenta. Pokrenuli smo detaljnu istragu, a liječnik koji je bio nadležan odmah je poslan na dopust. U stalnom smo kontaktu s roditeljima i pružamo im svu potrebnu pomoć", poručili su iz bolnice u priopćenju.

Ministar zdravstva Satyendar Jain na Twitteru je objavio kako je pokrenuta istraga ovog, kaže, neprihvatljivog čina.