Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj šokirana

"Ovaj čin je neprihvatljiv": Liječnici zabunom proglasili tek rođenu bebu mrtvom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski liječnici novorođenog su dječaka proglasili mrtvim, no nekoliko sati kasnije njegova je obitelj, putujući na pogreb, shvatila da beba diše.

Naime, dječakova majka u četvrtak je u bolnici u New Delhiju rodila blizance. Liječnici su odmah rekli da je djevojčica mrtvorođena. Za dječaka su pak rekli da je u kritičnom stanju, a dva sata kasnije i njega su proglasili mrtvim. Ispričao je to za CNN njihov djed Praveen Malik.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno Ilustracija premalen da dosegne policu Majka dječaka koji je umro uz očevo tijelo: "Ne mogu prestati zamišljati kako umire od gladi i pokušava dohvatiti hranu. Ne mogu to podnijeti"

Na putu do mjesta kremiranja roditelji su primijetili neke pokrete, a onda shvatili da jedno od djece diše. Bio je to dječak. "Šokirao sam se. Nisam mogao vjerovati svojim očima", rekao je djed.

Dječak je trenutno na liječenju u jednom staračkom domu, a njegov djed kaže da nisu sigurni hoće li preživjeti. U bolnicu ga ne žele odvesti jer, kažu, ne vjeruju tamošnjim liječnicima.

"Oni su nas izdali", ogorčen je djed. A iz bolnice poručuju da je tijelo dječaka obitelji predano bez ikakvih znakova života.

"Potreseni smo i zabrinuti zbog ovog incidenta. Pokrenuli smo detaljnu istragu, a liječnik koji je bio nadležan odmah je poslan na dopust. U stalnom smo kontaktu s roditeljima i pružamo im svu potrebnu pomoć", poručili su iz bolnice u priopćenju.

Ministar zdravstva Satyendar Jain na Twitteru je objavio kako je pokrenuta istraga ovog, kaže, neprihvatljivog čina.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene