Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisali sporazum

Indija i SAD zajedno u borbu protiv terorizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indija i Sjedinjene Države potpisali su sporazum o borbi protiv terorizma, koji obuhvaća zajedničke istrage bombaških napada, suradnju u sigurnosti interneta i granica te mjere za provjeru financiranja terorizma, objavili su dužnosnici.

Sporazum, koji je usuglašen tijekom boravka indijskog premijera Manmohana Singha u SAD-u u studenome 2008., potpisali su u New Delhiu američki veleposlanik u Indiji Timothy Roemer i indijski ministar unutarnjih poslova GK Pillai.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

'Danas, službenim potpisivanjem ove inicijative, činimo nekoliko koraka naprijed u borbi protiv terorizma', rekao je Roemer. 'Idućih dana i mjeseci još ćemo više razmjenjivati informacije i zajednički djelovati u nizu aktivnosti, kao što je istraga bombaških napada, osiguranju velikih događaja i gradova, sigurnosti interneta i granice', pojasnio je Roemer.

Cilj sporazuma je jačanje suradnje između dviju zemalja u borbi protiv terorizma, koja je važan element bilateralnog strateškog partnerstva. Sporazum je potpisan dan nakon što je visoki zapovjednik u američkoj vojsci, admiral Mike Mullen upozorio na mogućnost napada sličnog onome u Mumbaiu 2008.

U tome napadu, koji je prema indijskim dužnosnicima izvela pakistanska militantna skupina Lashkar-e-Taiba, ubijeno je 166 ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene