Obavijesti Video Pretražite Navigacija
među žrtvama i djeca

Indija: Autobus pun hodočasnika pao u rijeku, najmanje 33 poginulih

Autobus s hodočasnicima pao u rijeku (Foto: AFP)
Autobus s hodočasnicima pao u rijeku (Foto: AFP) Foto: Afp
Najmanje 33 ljudi, od kojih su mnogi hinduistički hodočasnici, poginulo je u subotu kad se autobus srušio u rijeku u indijskoj državi Radžastanu na sjeverozapadu zemlje, objavili su mediji.

Prema policijskom izvješću, autobus je skliznuo s mosta, probio ogradu i pao oko 30 metara u rijeku Banas u okrugu Sawai Madhopur.

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći

"Ukupno 33 tijela pronađeno je u rijeci. Među žrtvama je sedam žena i četvero djece", rekao je policijski dužnosnik preko telefona s mjesta događaja.

U nesreći je ozlijeđeno sedmero putnika.

Šef okružne policije rekao je prema prvotnim saznanjima u istrazi da je vozač autobusa izgubio kontrolu dok je nastojao preteći drugo vozilo na mostu.

Prema drugim medijskim izvješćima autobus je vozio 16-godišnji pomoćnik, premlad za upravljanje autobusom. I on je među žrtvama.

Mreža NDTV objavila je da je vozač zaspao u vrijeme nesreće. Policija zasad još istražuje te nije potvrdila te tvrdnje.

U autobusu su se vozili hodočasnici u hinduističko svetište te lokalni stanovnici iz Radžastana.

Indija je zemlja s najvišim brojem prometnih nesreća u svijetu. U prosjeku, u Indiji svake godine na cesti život izgubi 135.000 ljudi, prema vladinim podacima.

Uzroci mnogih nesreća su nepažljiva vožnja, slabe prometnice i loše stanje vozila. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene