Autobus s hodočasnicima pao u rijeku (Foto: AFP)
Autobus s hodočasnicima pao u rijeku (Foto: AFP) Foto: Afp

Najmanje 33 ljudi, od kojih su mnogi hinduistički hodočasnici, poginulo je u subotu kad se autobus srušio u rijeku u indijskoj državi Radžastanu na sjeverozapadu zemlje, objavili su mediji.


Prema policijskom izvješću, autobus je skliznuo s mosta, probio ogradu i pao oko 30 metara u rijeku Banas u okrugu Sawai Madhopur.

Vezani članci Prometna nesreća na autocesti A3 - 1 Šokantno svjedočanstvo preživjelog: "Mi koji smo bili u gornjem dijelu autobusa dobro smo prošli, ali oni koji su bili dolje... To je bio pravi masakr" Posljedice monsunskih kiša u Indiji - 2 Zapad Indije potopile obilne kiše: Živote je izgubilo najmanje 125 osoba, za nestalima traga vojska i mornarica

"Ukupno 33 tijela pronađeno je u rijeci. Među žrtvama je sedam žena i četvero djece", rekao je policijski dužnosnik preko telefona s mjesta događaja.

U nesreći je ozlijeđeno sedmero putnika.

Šef okružne policije rekao je prema prvotnim saznanjima u istrazi da je vozač autobusa izgubio kontrolu dok je nastojao preteći drugo vozilo na mostu.

Prema drugim medijskim izvješćima autobus je vozio 16-godišnji pomoćnik, premlad za upravljanje autobusom. I on je među žrtvama.

Mreža NDTV objavila je da je vozač zaspao u vrijeme nesreće. Policija zasad još istražuje te nije potvrdila te tvrdnje.

U autobusu su se vozili hodočasnici u hinduističko svetište te lokalni stanovnici iz Radžastana.

Indija je zemlja s najvišim brojem prometnih nesreća u svijetu. U prosjeku, u Indiji svake godine na cesti život izgubi 135.000 ljudi, prema vladinim podacima.

Uzroci mnogih nesreća su nepažljiva vožnja, slabe prometnice i loše stanje vozila. (Hina)