Situacija na granici nakon nedavnog bijega vojnika (Foto: AFP)
Situacija na granici nakon nedavnog bijega vojnika (Foto: AFP) Foto: Afp

Južnokorejski vojnici ispalili su 20-tak hitaca upozorenja prema sjevernokorejskim postrojbama koje su prišle granici demilitarizirane zone (DMZ) u potrazi za vojnikom koji je prebjegao na Jug.


Sjevernokorejski vojnik prošao je demilitariziranu zonu (DMZ), te 'iskočio' iz guste magle na kontrolnoj točki, objavila je južnokorejska vojska.

Vezani članci Policija, ilustracija Brzi i žestoki usred Vukovara: Dvojica pobjegla iz BMW-a policajcima, ali 27-godišnji Šveđanin ipak nije bio toliko brz Dramatičan bijeg vojnika iz Sjeverne Koreje (Foto: AFP) Vojnik koji je pod kišom metaka prebjegao iz Sjeverne Koreje otkrio bizarni razlog zbog kojeg je to učinio

"Naša vojska se pobrinula za njegovu sigurnost, a agencije će provesti ispitivanje kako bi saznale pozadinu i motive njegova bijega", kazao je glasnogovornik Južnokorejskog zajedničkog stožera Roh Jae-cheon. Korejska tv postaja KBS je objavila kako se incident dogodio u pokrajini Gangwon,.

Ovo je četvrti sjevernokorejski vojnik koji je ove godine prebjegao, te drugi u posljednjih mjesec dana. Posljednjeg koji je pobjegao na Jug pretrčavši demilitariziranu zonu, sjevernokorejski vojnici ranili su sa čak pet metaka. Međutim, operiran je i život mu nije u opasnosti.

Nakon posljednjeg bijega, Sjeverna Koreja je počela ojačavati granicu u području demilitarizirane zone pa je tako jedan dužnosnik objavio fotografiju na kojoj se vidi kako Sjevernokoreanci kopaju rov. (Hina)