Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrti bijeg ove godine

Incident na granici: Južnokorejski vojnici ispalili su 20-ak hitaca, još jedan vojnik prebjegao na jug

Situacija na granici nakon nedavnog bijega vojnika (Foto: AFP)
Situacija na granici nakon nedavnog bijega vojnika (Foto: AFP) Foto: Afp
Južnokorejski vojnici ispalili su 20-tak hitaca upozorenja prema sjevernokorejskim postrojbama koje su prišle granici demilitarizirane zone (DMZ) u potrazi za vojnikom koji je prebjegao na Jug.

Sjevernokorejski vojnik prošao je demilitariziranu zonu (DMZ), te 'iskočio' iz guste magle na kontrolnoj točki, objavila je južnokorejska vojska.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjever i jug Radio koji je emitirao misteriozne kodirane brojeve naglo 'ušutio', zloglasni vođa poručio vojsci: "Budite spremni" Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa

"Naša vojska se pobrinula za njegovu sigurnost, a agencije će provesti ispitivanje kako bi saznale pozadinu i motive njegova bijega", kazao je glasnogovornik Južnokorejskog zajedničkog stožera Roh Jae-cheon. Korejska tv postaja KBS je objavila kako se incident dogodio u pokrajini Gangwon,.

Ovo je četvrti sjevernokorejski vojnik koji je ove godine prebjegao, te drugi u posljednjih mjesec dana. Posljednjeg koji je pobjegao na Jug pretrčavši demilitariziranu zonu, sjevernokorejski vojnici ranili su sa čak pet metaka. Međutim, operiran je i život mu nije u opasnosti.

Nakon posljednjeg bijega, Sjeverna Koreja je počela ojačavati granicu u području demilitarizirane zone pa je tako jedan dužnosnik objavio fotografiju na kojoj se vidi kako Sjevernokoreanci kopaju rov. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene