Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojvođanska vlada koristit će se dijelom imanja optuženih za trgovinu opojnim drogama kao centrom za liječenje narkomanije.


Vojvodina je dobila na upravljanje vile i parcele u Novome Sadu koje su u sklopu borbe protiv organiziranoga kriminala oduzete Darku Šariću i Veličku Tošiću, protiv kojih se u Beogradu vodi postupak za krijumčarenje kokaina, objavio je novosadski Dnevnik.

Vezani članci Kartonske tvrđave Toliko im je dosadno u izolaciji da su svojim mačkama napravili kartonske tvrđave Najskuplje vile su najtraženije - 5 Za njih nema krize: Ova vila na jednom hrvatskom otoku iznajmljuje se za nevjerojatnih 15.000 kuna - na dan!

'To bi imalo simboličan i praktičan značaj. Na taj način poslala bi se poruka o odlučnoj borbi protiv te društvene pošasti', objasnio je državni tajnik u Ministarstvu pravde Slobodan Homen, napominjući da konačnu odluku treba donijeti vojvođanska vlada.

Riječ je o dvjema vilama, jednoj od 400 četvornih metara s bazenom i garažom i drugoj od 1.000 četvornih metara te o jednoj stambenoj zgradi i sedam čestica ukupne površine 78,09 ari.

Objekti će dobiti socijalnu dimenziju

Ta je imovina Šariću privremeno oduzeta na temelju rješenja Višeg suda u Beogradu od 10. veljače ove godine, a među imovinom danom na upravljanje vojvođanskoj vladi je i vila od 300 četvornih metara privremeno oduzeta Veličku Tošiću. Ti objekti, ističe pokrajinska administracija, najvjerojatnije će imati socijalnu dimenziju, u skrbi za djecu i starije osobe te za zdravstvo.

O tome će odlučiti vojvođanska vlada kad utvrdi potrebe mjerodavnih pokrajinskih tijela i ustanova te što bi sve trebalo učiniti da se Šarićeve vile prilagode budućoj namjeni, izjavio je direktor Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih tijela Marko Radosavljević.

Sigurno je da u vile neće useliti vlast

'Sigurno je da pokrajinska vlast neće biti stanovnik Šarićevih vila. Nikome nije ni palo na pamet da pokrajinsku vlast onamo smjesti', dodao je Radosavljević.

U Srbiji se vodi sudski postupak protiv sudionika u krijumčarenju oko dvije tona kokaina iz Južne Amerike, no glavni osumnjičeni Darko Šarić i petorica njegovih pomagača još su u bijegu. (Hina)