Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčki premijer Aleksis Tsipras ima u utorak manje od 48 sati da u parlamentu izglasa niz tržišno orijentiranih reforma i da ublaži neslaganje žestokih zastupnika iz svoje stranke, a sve kako bi uspio ostvariti uvjete za dobivanje paketa financijske pomoći.


Novim je dogovorom s grčkim međunarodnim kreditorima Tsipras uspio odgoditi financijski kolaps zemlje, a sad ga čeka bijes zastupnika i javnosti jer je pristao na mjere koje su znatno teže od onih koje su 5. srpnja odbijene referendumom.

Vezani članci Slika nije dostupna Varoufakisovo mjesto preuzima 'mozak' ekonomske politike Sirize Slika nije dostupna Tsipras poručuje Grcima i poziva: Ucjenjuju nas, recite 'ne' na referendumu

Vladajuća stranka Siriza i njezin manji koalicijski partner održali su odvojene sastanke da parlament pripreme za donošenje potrebnih zakona među kojima su plan povećanja poreza, reforma mirovinskog sustava i stroži nadzor nad državnim financijama.

Anketa pokazala: Nijemci podupiru plan za Grčku

To je golem zaokret za Sirizu koju je na izborima u siječnju na vlast dovelo obećanje prestanka višegodišnjih rezova i recesije u zemlji u kojoj je četvrtina stanovništva nezaposlena.

U njemačkome tabloidu Bildu objavljena su nagađanja da bi Tsipras mogao podnijeti ostavku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook