Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrdi kako nema prave volje za reformu u zdravstvu


Bivši predsjednik slovenske državne revizije Igor Šoltes, u javnosti poznat kao unuk nekadašnjeg komunističkog čelnika Edvarda Kardelja, u ponedjeljak je objavio da odustaje od ulaska u slovensku vladu, gdje je trebao zauzeti položaj ministra zdravlja, nakon što je raniji ministar prije dva mjeseca dao ostavku.

Pedesetogodišnjeg pravnika koji se spominje kao "svježe lice" u slovenskoj politici na odustajanje su potaknuli privatni razlozi, a u izjavi za javnost istaknuo je da neslaganja oko njegova imenovanja u slovenskoj vladajućoj koaliciji govore kako nema prave volje za reformu u zdravstvu za koju se najviše zauzimao, tražeći da se zdravstvo odmah stabilizira sa oko 70 milijuna eura jer mu nedostaje sredstava.

Vezani članci Znak na graničnom prijelazu Bregana Zastoji na graničnim prijelazima Slovenije s Hrvatskom Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije Vučić predlaže pomicanje policijskog sata: "Kad sve ovo prođe mi sudite, streljajte me, ali dotad čuvam živote"

Gradi li se drugi blok u NE Krško? Pronađena lokacija sigurna od potresa

Žaljenje što je odustao od kandidature izrazila je i slovenska premijerka Alenka Bratušek, dok se Šoltesovu imenovanju usprotivio Igor Lukšič, predsjednik koalicijskih Socijalnih demokrata (SD), druge najjače stranke u vladi. Lukšič je rekao da je Šoltes inzistiranjem kako će nastaviti s osnivanjem nove stranke ljevice koja bi bila "ideološki neopterećena" pokazao da ga rad u vladi zapravo ne zanima te da ne bi bilo u redu da u vladi sjedi predstavnik pa čak i osnivač neke nove stranke koja konkurira ljevici, a nije dobila potvrdu na redovnim izborima. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook