Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješavanje problema u regiji

Igmanska inicijativa u Beogradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića, na skupu sudjeluju i predsjednici Srbije, Crne Gore, predsjednik predsjedništva BiH, kao i europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele.

Na sjednici će biti predstavljen projekt koji se odnosi na rješavanje statusnih i imovinskih pitanja građana iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH. Igmanska inicijativa je pokret usmjeren na bržu normalizaciju odnosa zemalja potpisnica Daytonskog sporazuma, kao i suradnju u regiji. 'Moramo shvatiti da jugoistok Europe nije jedina briga političara u svijetu. Sve ono što možemo moramo riješiti sami. Bez odlaganja, bez kompromisa’, rekao je predsjednik Ivo Josipović. 'Netko je možda našeg uvaženog gosta Štefan Fulea ovih dana doživljavao kao mlađu varijantu Djeda Mraza koji donosi poklone, ali ja mislim da je to prezaslužena nagrada, priznanje našim zemljama za dostignuća na putu vlastite civiliziranosti i prihvaćanja europskih standarda’, rekao je Aleksandar Popov, supredsjednik Igmanske inicijative za Srbiju.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene