Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Identificirani posmrtni ostaci carevića Alekseja i njegove sestre Marije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DNK testovi su potvrdili - kosti pronađene prošle godine u Jekaterinburgu pripadaju sinu i kćeri posljednjeg ruskog cara Nikolaja II.

Devedeset godina nakon što su boljševici pogubili posljednjeg ruskog cara i njegovu obitelj, stručna ekspertiza je potvrdila da posmrtni ostaci otkriveni prošle godine pripadaju careviću Alekseju i njegovoj sestri kneginji Mariji, javili su u srijedu ruski mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rusija: Vrhovni sud odbio rehabilitirati Nikolaja II. Slika nije dostupna Pronađeni ostaci sina i kćeri ruskog cara Nikole II.

"Glavni genetski laboratorij SAD-a završio je identifikaciju ostataka i dao je punu potvrdu", rekao je Eduard Rosselj, guverner regije Sverdlovsk u kojoj je carska obitelj Romanov pogubljena u srpnju 1918.

"Pronašli smo cijelu obitelj", kazao je Rosselj na konferenciji za novinare u Jekatarinburgu.

Nakon pada komunizma posmrtni ostatci ruskog cara, njegove supruge i triju kćeri ekshumirani su 1991., te 1998. godine pokopani u katedrali u Sankt Peterburgu, nekadašnjoj prijestolnici carske Rusije.

Međutim, posmrtni ostaci carevića Alekseja i njegove sestre Marije, nisu bili među tim ostacima, a u kolovozu prošle godine je objavljeno da su pronađene kosti dvoje mladih ljudi nedaleko od mjesta na kojem su nađeni ostaci ostalih članova carske obitelji Romanov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene