Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policajci uzimali novac od putnika

Identificiran prvi osumnjičeni za napad na Domodedovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska policija identificirala je prvog osumnjičenog za smrtonosni napad u moskovskoj zračnoj luci Domodedovo.

Podsjećamo, u napadu je ubijeno 35 ljudi, a radi se o stanovniku regije Stavropolja na jugu Rusije koji je navodno pripadnik terorističke skupine Nogaj Džamat, javljaju ruski mediji iako zasad nema službene potvrde te informacije.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Osumnjičeni, čije je prezime Razdobudko, mogao bi biti jedan od organizatora ili čak počinitelja napada na najveću rusku zračnu luku u ponedjeljak, u kojem je uz 35 ubijenih ranjeno više od stotinu ljudi.

'On nije jedina osoba koja je pod istragom zbog sudjelovanja u terorističkom napadu, tako da ne treba prerano donositi zaključke', kazao je izvor.

Regija Stavropolja jedno je od najmirnijih područja sjevernog Kavkaza, iako dijeli granicu s Dagestanom, u kojemu je sjedište Nogaj Džamata i gdje su teroristički napadi česti.

Izvor je rekao da se test DNK i drugi testovi još uvijek provode kako bi se utvrdio identitet napadača samoubojice. Zasad nijedna skupina nije preuzela odgovornost za taj napad.

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je u srijedu da preliminarni podaci pokazuju kako napad na Domodedovo nije povezan s Čečenijom.

Ruski mediji pišu da su policajaci koji osiguravaju Domodedovo umjesto da održavaju javni red i sigurnost uzimali novac od putnika iz središnje Azije. 'Analiza kriminalističkih istraga otvorenih protiv policajaca aerodroma Domodedova pokazuje da je postojao sustav iznude novca od građana zemalja središnje Azije', izjavila je Tatjana Morozova iz Moskovskog međuregionalnog istražnog odbora zaduženog za promet.

'Umjesto da održavaju javni red i sigurnost putnika, policajci u zračnoj luci Domodedovo počinili su kaznena djela iznude', rekla je Morozova.

Stotine tisuća građana zemalja središnje Azije žive i rade u Rusiji kako bi pobjegle od bijede u svojim zemljama. Oni su laka meta policajaca koji od njih iznuđuju novac prijeteći im protjerivanjem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene