Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne možemo koristiti dosadašnji pristup'

IAEA: Svijet mora promijeniti odnos prema nuklearnoj energiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svijet mora promijeniti pristup nuklearnoj energiji nakon sadašnje nuklearne krize u centrali Fukushimi 1 u Japanu, rekao je u Beču glavni direktor Međunarodne agencije za nuklearnu energiju Yukiya Amano.

'Kriza u Fukushimi Daiichi ima goleme posljedice za nuklearnu energiju i sve nas stavlja pred velik izazov', rekao je u govoru na početku zasjedanja Konvencije za nuklearnu sigurnost koja je počela u Beču, a trajat će do 14. travnja.

'Ne možemo nastaviti s dosadašnjim pristupom' nakon ovakve nesreće, dodao je. Centrala Fukushima 1 teško je oštećena u razornom potresu i tsunamiju koji su 11. ožujka pogodili sjeveroistok Japana.

CSN koji su ratificirale sve zemlje koje posjeduju nuklearne centrale stupio je na snagu 1996. nakon katastrofa na američkom Otoku triju milja i ukrajinskom Černobilu.

Konvencija za nuklearnu sigurnost želi poboljšati sigurnost rada reaktora u nuklearkama. Njezini se stručnjaci okupljaju svake tri godine pod pokroviteljstvom IAEA-e radi ocjene stanja. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZEMLJINA RANA KOJA KRVARI PLUTONIJ Jeziv obilazak i dječje igračke kojima se nitko nikada neće vratiti Slika nije dostupna Nema opasnosti Srušio se dio krova NE u Černobilu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene