Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijede primjer Washingtona

I Velika Britanija zabranila elektronske uređaje na letovima iz šest zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
London je slijedio primjer Washingtona i zabranio računala i tablete u zrakoplovima na letovima iz pet arapskih zemalja i Turske, rekao je glasnogovornik britanske premijerke Therese May u utorak.

Washington je tijekom dana najavio nove zabrane zbog opasnosti od terorističkih napada u kontekstu postroženja migracijske politike.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

Zemlje na koje se odnosi britanska odluka su osim Turske, Libanon, Jordan, Egipat, Tunis i Saudijska Arabija, precizirao je glasnogovornik u priopćenju. Te mjere se odnose na sve izravne linije prema Velikoj Britaniji iz tih zemalja.

Prema novim odredbama, putnicima na letovima prema Velikoj Britaniji iz tih zemalja nije dozvoljeno da u zrakoplovima imaju mobitele, prijenosna računala i tablete veće od mobitela, prema prioppćenju.

Sjedinjene Države su poduzele iste mjere za osam zemalja, saveznika ili partnera Sjedinjenih Država, a to su Turska, Jordan, Egipat, Saudijska Arabija, Kuvajt, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati i Maroko.

Britanska odluka se odnosi na četrnaest kompanija: BritishAirways, EasyJet, Monarch, Thomas Cook, Thomson, Turkish Airlines, Pegasus Airways, Atlas-Global Airlines, Middle East Airlines, Egypatair, Royal Jordaniana, Tunis Air i Saudia, prema priopćenju. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene