Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s valovima

I to se može: Slijepi surferi na valovima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaestorica slijepih i slabovidnih Brazilaca bili su glavna atrakcija na plaži u Rio de Janeiru za vrijeme posljednjeg dana nacionalnog prvenstva u surfanju na dasci.

Zaljubljeni u valove i more toliko da nisu dopustili da ih njihov nedostatak spriječi prošli su četveromjesečni trening kako bi mogli izaći na valove. Njihovi treneri, koji prate svakog surfera u vodi, posebnim su mjerama osigurali njihovo sigurno bavljenje ovim sportom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liječnici čine što mogu Novogodišnja šetnja plažom završila hororom: Djevojku (25) udario grom Slika nije dostupna Talent samo takav Ima li itko u Brazilu da ne rastura s loptom? Pogledajte što zna ovaj 'pasinho'

'Malo smo promijenili dasku za surfanje. Morali smo joj dodati teksturu i učiniti još nekoliko promjena kako se slijepi surferi ne bi ozlijedili. Oni pak imaju puno povjerenje u nas i uz nas se osjećaju sigurnima', rekao je instruktor Pedro Cunha.

A kako su to učinili i surferi na nacionalnom prvenstvu i slijepi surferi natjecali su se za titulu najboljeg.

'Kada se sučimo s poteškoćama, imamo dvije mogućnosti: ostati u kući i samosažaljevati se ili izaći vani i boriti se s tim', rekao je najbolji među slijepim surferima Julio Cesar.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene