Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O uvredama iz 2005.

SKANDALU NEMA KRAJA Oglasila se i Melania Trump

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I supruga Donalda Trumpa, Melania, u subotu je osudila njegove neprimjerene izjave o ženama iz 2005., nazvavši ih "neprihvatljivima i uvredljivima", no pozvala je javnost da prihvati njegovu ispriku.

"Riječi koje je moj suprug upotrijebio neprihvatljive su mi i uvredljive. One ne predstavljaju čovjeka kojega ja poznajem", kazala je u priopćenju Melania Trump.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

"On ima srce i um vođe. Nadam se da će ljudi prihvatiti njegovu ispriku, kao što sam i ja, te da će se fokusirati na važna pitanja koja se odnose na našu državu i na svijet", kazala je.

Trump je od petka izložen velikom pritisku zbog snimke iz 2005. koja je izazvala val kritika članova Republikanske stranke i pozive da se povuče iz kampanje i ustupi mjesto svome potpredsjedničkom kandidatu.

"Nema šanse da se povučem", rekao je Trump listu Wall Street Journalu i dodao da dobiva "nevjerojatnu" potporu.

Vodeći republikanci osudili su njegove seksističke izjave, a demokratska protukandidatkinja Hillary Clinton nazvala ih je "strašnima".

Republikanski kandidat u videu koji je u petak objavio Washington Post vulgarnim rječnikom govori kako je nekažnjeno hvatao žene za međunožje i "lažne grudi".

"Govorio sam i čini stvari zbog kojih žalim", kazao je u televizijskoj isprici za koju se vjeruje da je prva u 16 mjeseci kampanje za Bijelu kuću.

"Svatko tko me pozna zna da te riječi ne odražavaju tko sam. Izgovorio sami ih, bio sam u krivu i ispričavam se".

Trump je izložen lavini osuda nakon objave videa koji je odjeknuo poput bombe i osigurao suparnici Hillary Clinton svježe streljivo protiv njegove mizoginije uoči druge predsjedničke debate u nedjelju u St. Louisu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene