Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I Izraelski trgovački lanci ograničili prodaju riže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva vodeća izraelska trgovinska lanca ograničila su prodaju riže na dva pakiranja po kupcu, strahujući od nestašica tog prehrambenog artikla u svijetu, piše izraelski dnevni list The marker.

Prodaju riže privremeno su ograničili lanci Supersol i Blue Square. 

Pročitajte i ovo Yahya Sinwar, Benjamin Netanyahu Ratni zločin Tužiteljstvo Međunarodnog suda zatražilo uhidbeni nalog za Netanyahua i Sinwara Nove cijene goriva Doznaje Dnevnik Nove TV Od idućeg tjedna nove cijene goriva: Stigle dobre vijesti za vozače

>> SAD: Veleprodajni lanci ograničili kupnju riže 

>> Brazil neće izvoziti rižu kako bi stao na kraj poskupljenju

>> Haiti: Pala vlada zbog riže

Izraelci su takvu mjeru poduzeli nakon što je cijena riže na svjetskim tržištima naglo porasla zbog rasta cijene energije i umjetnih gnojiva, zbog suša u državama proizvođačima i zbog rasta potražnje.

Nekim kategorijaam riže cijena po toni narasla je za 50 posto zadnjih mjeseci. Stoga su zemlje proizvođači, primjerice Tajland koji je najveći svjetski izvoznik riže, zatim Vijetnam, Indija, Indonezija i Egipat nedavno poduzeli korake prema ograničenju izvoza riže.

Izraelski čelnici predviđaju da bi cijena riže mogla idućih tjedana narasti za 70 posto, a mogle bi rasti i cijene mlijeka, šećera, kave i brašna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene