Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čak 1.7 milijardi eura vrijednost je investicije jednog investicijskog fonda iz luksemburga koji ulaže u veliki solarni park u Srbiji.


Ugovovor o izgradnji najvećeg solarnog parka, vrijednog 1.7 milijardi eura, MX grupa sa Srbijom će potpisati idućeg tjedna, prenosi Blic.

Vezani članci Aleksandar Vučić United Grupa: "Vučić ne govori istinu, ponudili smo 35 milijuna eura za Premier Ligu" Epidemiolog Predrag Kon Glavni srpski epidemiolog najavio povećanje broja zaraženih: "Počelo je punjenje bolnica, premišljanje oko cijepljenja postaje opasno"

Nakon toga će MX grupa, inače treći najveći proizvođač solarne opreme u Europi, početi s izgradnjom tvornice i to najvjerojatnije na lokaciji 50 kilometara južno od Beograda.

>> Na slavonskim poljima mogle bi nicati solarne elektrane

'Sva energija koaj se proizvede biti će namjenjena izvozu', rekao je državni tajnik u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Bojan Đurić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.