Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Investicija iz Luksemburga

I dok mi čekamo investicije, Srbija dobiva najveći solarni park na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 1.7 milijardi eura vrijednost je investicije jednog investicijskog fonda iz luksemburga koji ulaže u veliki solarni park u Srbiji.

Ugovovor o izgradnji najvećeg solarnog parka, vrijednog 1.7 milijardi eura, MX grupa sa Srbijom će potpisati idućeg tjedna, prenosi Blic.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Nakon toga će MX grupa, inače treći najveći proizvođač solarne opreme u Europi, početi s izgradnjom tvornice i to najvjerojatnije na lokaciji 50 kilometara južno od Beograda.

>> Na slavonskim poljima mogle bi nicati solarne elektrane

'Sva energija koaj se proizvede biti će namjenjena izvozu', rekao je državni tajnik u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Bojan Đurić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene