Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice skandala ugrožavaju Vladu

I četvrti ministar u britanskoj vladi najavio odlazak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska ministrica lokalne samouprave Hazel Blears najavila je u srijedu također da će dati ostavku u vladi Gordona Browna i tako postala četvrti britanski ministar koji je u protekla 24 sata najavio svoj skori odlazak iz vlade uoči izbora na kojima bi premijer Brown mogao pretrpjeti težak poraz.

'Danas sam rekla premijeru da dajem ostavku u vladi', rekla je u priopćenju Blears, osumnjičena da je umiješana u skandal zloporabe putnih troškova i drugih izdataka zastupnika i ministara. Hazel Blears najavila je ostavku malo prije tjedne sjednice donjeg doma na kojoj zastupnici postavljaju pitanja premijeru. Gordon Brown je rekao da 'poštuje i razumije' odluku Hazel Blears, ističući da je dala 'izniman doprinos javnom životu', po priopćenju Downing Streeta.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku

Očekuje se poraz laburista na europskim i lokalnim izborima

Ministrica unutarnjih poslova Jacqui Smith u srijedu je na televiziji Sky News prešutno potvrdila da će napustiti vladu kad se idući put bude reorganizirala, a još dvoje ministara najavilo je svoj odlazak. Sveobuhvatna rekonstrukcija laburističke vlade očekuje se nakon očekivanog poraza laburističke stranke na europskim i lokalnim izborima koji se u četvrtak održavaju u Velikoj Britaniji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene