Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasljednica Kevinna Rudda

I Australija dobila premijerku - Juliu Gillard

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska laburistička premijerka Julia Gillard prisegnula je pošto je na parlamentarnim izborima koji nisu donijeli prevagu između laburista i konzervativaca uspjela osigurati potrebnu većinu u parlamentu.

Prva žena na dužnosti australskog premijera, imenovana u lipnju nakon pobune protiv bivšeg laburističkog premijera Kevina Rudda, dobila je, nakon dvotjednih pregovora, presudnu potporu dvaju nezavisnih zastupnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spasila je policajka VIDEO: Na australsku premijerku bacio jaje Slika nije dostupna Julija Gillard Australija dobila prvu premijerku

>> Australija: Premijerka Julia Gillard osigurala ostanak na vlasti

Julia Gillard (48) imenovala je Kevina Rudda ministrom vanjskih poslova. Za prvo putovanje u inozemstvo Rudd je odabrao Washington i Ujedinjene narode.

Peter Garrett, nekadašnji pjevač skupine Midnight Oil, imenovan je državnim tajnikom za prosvjetu, i tu dužnost obnaša zajedno s još dvoje državnih tajnika.

Garrett je u prošloj vladi bio ministar za zaštitu okoliša, ali se javnost podijelila oko rezultata njegova rada. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene