Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poznatu londonsku znamenitost, Big Ben, turisti više ne mogu razgledavati i to iz sigurnosnih razloga.


U Velikoj Britaniji se boje kako bi teroristi mogli pokušati napasti povijesni toranj sa satom. I dalje ga smiju posjetiti domaći građani, ali za to im treba dozvola lokalnog čelnika.

Vezani članci Ilustracija Srbin nahvalio ljetovanje na Hvaru: "Uzalud čekam da me netko prebije, zapali mi auto, naplati pizzu 60 eura" Skočio s broda Pronađen turist koji je skočio pa nestao s party broda! "Hvala svima, jer ovo je sretan završetak potrage"

'Prije smo imali puno stranih turista, ali sada nas smiju posjetiti samo britanski građani. Postalo je previše komplicirano provoditi sigurnosne provjere. I dalje imamo ture tri puta dnevno, a u svakoj je 16 posjetitelja', rekao je Michale McCann, čuvar Big Bena.

Obilazak traje 75 minuta, a sigurnosne mjere su rigorozne. Pod budnim okom naoružane policije, svaki posjetitelj prolazi kroz metalni detektor, dok kamera na zidu fotografira njegovo lice. Nakon toga izdaje mu se prolaznica na kojoj se nalazi fotografija, piše Daily Mail.

>> Popravak Big Bena s čepićima u ušima

'Građani Velike Britanije mogu organizirati obilazak preko svog lokalnog političara. Ali upozoravamo vas da je potrebno dosta ranije rezervirati, po mogućnosti 3 do 6 mjeseci unaprijed. Stranim turistima trenutno ne možemo omogućiti obilazak tornja', stoji na internetskoj stranici britanskog Parlamenta.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju