Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatočena na turističkom brodu

Sezonski joj se posao pretvorio u pakao prostitucije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Pored mene na brodu je bilo još pet djevojaka, a jedino što sam mogla u tom trenutku je da skočim s broda i plivam do obale', ispričala je svoju potresnu priču M.B.

'Otišla sam na more raditi kao plesačica u poznatom klubu na crnogorskom primorju. Nije prošlo ni mjesec dana, a gazda mi je ponudio da plešem na turističkom brodu koji isplovljava noću. Pristala sam i tada počinje pakao u mojem životu,' ispričala je Novosađanka M. B. koja je umjesto da ljetuje i radi sezonski posao - završila u lancu prostitucije.

M. B. je kazala za '24 sata.rs' da je očekivala da će dobiti nemoralnu ponudu, ali ju je zaprepastilo što nije imala izbora.

Pročitajte i ovo Crnogorska policija, ilustracija Akcije u tijeku Uhićenja u Crnoj Gori: Privedeni bivši tužitelj i visokopozicionirani dužnosnik policije Ilustracija Tragedija u Mozambiku Bježali od epidemije, ukrcali se na brod koji je potonuo, poginulo više od 90 ljudi

'Pored mene na brodu je bilo još pet djevojaka, a jedino što sam mogla u tom trenutku je da skočim s broda i plivam do obale. Ostale djevojke znale su što ih čeka. Bila sam sama i bez mogućnosti da se iščupam iz svega toga. Nakon te noći, gazda mi je kupio novu garderobu, šminku i prebacio me u drugi smještaj. Nikuda nisam išla sama, međutim nakon 20 dana uspjela sam da pozovem prijatelja i da ga zamolim za pomoć. Izvukao me je tako što je prijetio da će sve objaviti u medijima. Tako sam se vratila u Srbiju, ali i dalje me je strah', ispričala je M. B.

Većini djevojaka koje odlaze u Crnu Goru i završavaju u lancu prostitucije teško je ući u trag, jer najprije odlaze u turistička mjesta raditi kao konobarice, plesačice ili hostese.

Akcija protiv trgovine ljudima: Pretražene brojne lokacije, identificirane 143 žene

'Svi poslovi koji se nude djevojkama na prvi pogled nisu sumnjivi. Djevojke mjesec dana rade kao konobarice, da bi im nakon toga vlasnici lokala ili neki drugi muškarci iz njihovog okruženja kupovali odjeću ili ponudili bolji smještaj. Nakon toga, djevojka upada u dužničko ropstvo, jer nema novca kojim bi platila sve to što je dobila i primorana je da se prostituira. S druge strane, ima djevojaka koje svjesno ulaze u lanac prostitucije i misle da će zaraditi ogroman novac i izaći iz svega toga kada one žele', pojasnila je Aida Petrović iz nevladine organizacije Crnogorskog ženskog lobija.

Pored Crne Gore, djevojke odlaze i u Tursku i Dubai, najčešće posredstvom modnih agencija. Najprije su modeli, a potom prostitutke koje zarađuju 100 eura po satu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene