Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri teorije o motivu

Hrvatskog poduzetnika u Bukureštu upucao napadač iz BiH?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjska policija navodno raspolaže informacijama da je mogući napadač na hrvatskog poduzetnika Zlatka Garca, koji je u Bukureštu upucan trima hicima iz vatrenog oružja, osoba s područja Bosne i Hercegovine.

Tko stoji iza napada na osječkog poduzetnika Zlatka Garca koji je u petak navečer trima hicima propucan na parkiralištu ispred sjedišta tvrtke koju vodi u Bukureštu, javnosti još nije poznato, ali prema neslužbenim informacijama rumunjska policija zna identitet napadača.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

>> Otkriveno tko je hrvatski poduzetnik upucan u Bukureštu

Zahvaljujući detaljnom opisu koji im je nekoliko sati nakon napada Garac dao u bolnici, ali i zato što su na mjestu događaja uspjeli pronaći otiske napadača, istražitelji su uspjeli zaključiti o kome je riječ te tragaju za tom osobom, a prema navodima rumunjskih medija napadač je s područja BiH.

'Zlatko je dobro', kratko je kazala Garčeva teta iz Osijeka. Ništa govorljivija nije bila ni njegova supruga, 31-godišnja Ioana Raluca, koja je, iako je Garac privatnim avionom prevezen u privatnu kliniku u Berlinu, ostala u njihovu domu u Bukureštu.

Garčeva obitelj, za razliku od njega samog, nakon napada nije bila pod policijskom zaštitom jer prema procjeni tamošnjih organa reda za tim nije bilo nikakve potrebe.

Neslužbeno, rumunjska policija razmatra tri moguće teorije o motivu napada. Prema prvoj, napad je kulminacija nerazriješenih razmirica. Druga je sumnja da je Garac imao nepodmiren dug u Hrvatskoj, a treća da je riječ o pokušaju klasične likvidacije jakog poslovnog suparnika.

U poslovnim krugovima u Hrvatskoj Zlatko Garac na glasu je kao iznimno obrazovan, pošten, korektan i ozbiljan poduzetnik koji je do prije dvije godine sa suprugom često dolazio u Zagreb. Iz svih tih razloga bliske poslovne osobe sumnjaju da je upetljan u bilo kakav kriminal.

Upućeni otkrivaju da Garac vodi sporove u Srbiji i Crnoj Gori zbog isporučene mu robe kojom nije bio zadovoljan. Svojedobno je naručivao staro željezo od osoba iz tih dviju zemalja, no umjesto traženog dobivao je zemlju, a reklamacija, tvrde naši sugovornici, obično izaziva loše reakcije. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene