Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Daleko od prosvjeda

Hrvatsko veleposlanstvo u Kijevu normalno radi: 'Savjetovan im je ojačan oprez'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko veleposlanstvo u Kijevu i dalje normalno radi, no djelatnicima je preporužen poseban oprez.

Hrvatsko veleposlanstvo u Ukrajini normalno radi uz pojačan oprez zbog masovnih prosvjeda protiv vlasti koji su se pretvorili u nerede i sukobe između prosvjednika i policije, izjavila je glasnogovornica ministarstva vanjskih i europskih poslova Danijela Barišić u srijedu, dan nakon najkravijuih sukoba u Kijevu u kojima je izgubilo život najmanje 25 ljudi.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Novoj Kaledoniji - 1 130 uhićenih Nasilje paraliziralo francuski otok: Zapaljene zgrade i škola, na snazi je policijski sat, a planiran je i bijeg iz zatvora Napad na Ukrajinu Na udaru i Harkiv Rusija izvela žestoke raketne napade na Kijev i druge gradove, Kličko se oglasio o žrtvama

Hrvatsko veleposlanstvo u Kijevu nalazi se dovoljno daleko od Trga neovisnosti, središnjeg kijevskog trga i žarišta sukoba, i zasad se ne razmišlja o smanjenju diplomatskog osoblja.

Ratno stanje u Kijevu: Najmanje 25 ubijenih, prijete novi sukobi

'Zasad ostaju svi djelatnici veleposlanstva koje je dovoljno daleko od Majdana. Savjetovan im je pojačan oprez, ali zasad normalno rade', rekla je Barišić.

Masovni prosvjedi u Kijevu počeli su u studenome nakon što je predsjednik Viktor Janukovič odustao od potpisivanja sporazuma o približavanju Europskoj uniji i okrenuo se Moskvi. Prosvjedi su se pretvorili u sukobe prosvjednika s policijom koji su se stišali posljednjih tjedana. Međutim, u ponedjeljak je ponovno došlo do zaoštravanja zbog nevoljkosti vlasti da pristane na ograničavanje Janukovičevih velikih ovlasti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene