Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odluka suda na jesen

Hrvatska od Srbije traži 700 milijuna eura zbog propale Jugobanke

Euro, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Euro, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Nakon stečaja Jugobanke Hrvatska je isplatila 235 milijuna eura štedišama, a zatim pokrenula parnicu tražeći taj isti iznos s kamatama, koje su za više nego dvostruko premašile glavnicu.

Visoki trgovački sud u Splitu ove jeseni odlučivat će o navodnim potraživanjima Hrvatske države u iznosu od 700 milijuna eura prema beogradskoj Jugobanci, javlja Blic.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana O špijunima i dalje - 4 Persona non grata Nižu se reakcije na protjerivanja hrvatskog diplomata iz Beograda: "Cijela situacija sliči na niskobudžetni triler"

Potvrdi li Visoki sud odluku nižeg suda o priznanju potraživanja Hrvatska bi mogla tražiti povrat nekretnina i potraživanja jedne od najmoćnijih jugoslavenskih banaka.

Nakon stečaja Jugobanke Hrvatska je isplatila 235 milijuna eura štedišama, a zatim pokrenula parnicu tražeći taj isti iznos s kamatama, koje su za više nego dvostruko premašile glavnicu i taj dug sada iznosi više od 700 milijuna eura.

"Postupak pred trgovačkim sudom u Splitu od početka je bio sporan, kao i prvostupanjska presuda koja je donesena ovog proljeća bez prethodne rasprave i iznošenja dokaza", piše Blic.

Inače, Srbija je nedavno počela rasprodaju imovine Jugobanke. Prodaju stan u centru Beograda čiju su počentu cijenu procijenili na 15.000 eura, te pet garosonjera u Bečićima kod Budve Crnoj Gori koje prodaju po cijeni od 41.000 eura po stanu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene