Euro, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Euro, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Nakon stečaja Jugobanke Hrvatska je isplatila 235 milijuna eura štedišama, a zatim pokrenula parnicu tražeći taj isti iznos s kamatama, koje su za više nego dvostruko premašile glavnicu.


Visoki trgovački sud u Splitu ove jeseni odlučivat će o navodnim potraživanjima Hrvatske države u iznosu od 700 milijuna eura prema beogradskoj Jugobanci, javlja Blic.

Vezani članci Blokada im nije smetala (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pitanje koje bode u oči: Kako su bogati dužnici uz blokirane račune nastavili održavati svoj životni stil? Tursiti iz svih dijelova svijeta posjećuju Zagreb (Foto: Arhiva/Sandra Simunovic/PIXSELL) Gradonačelnici Zagreba, Beograda i Sarajeva planiraju objediniti turističku ponudu

Potvrdi li Visoki sud odluku nižeg suda o priznanju potraživanja Hrvatska bi mogla tražiti povrat nekretnina i potraživanja jedne od najmoćnijih jugoslavenskih banaka.

Nakon stečaja Jugobanke Hrvatska je isplatila 235 milijuna eura štedišama, a zatim pokrenula parnicu tražeći taj isti iznos s kamatama, koje su za više nego dvostruko premašile glavnicu i taj dug sada iznosi više od 700 milijuna eura.

"Postupak pred trgovačkim sudom u Splitu od početka je bio sporan, kao i prvostupanjska presuda koja je donesena ovog proljeća bez prethodne rasprave i iznošenja dokaza", piše Blic.

Inače, Srbija je nedavno počela rasprodaju imovine Jugobanke. Prodaju stan u centru Beograda čiju su počentu cijenu procijenili na 15.000 eura, te pet garosonjera u Bečićima kod Budve Crnoj Gori koje prodaju po cijeni od 41.000 eura po stanu.