Euro, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Euro, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Nakon stečaja Jugobanke Hrvatska je isplatila 235 milijuna eura štedišama, a zatim pokrenula parnicu tražeći taj isti iznos s kamatama, koje su za više nego dvostruko premašile glavnicu.


Visoki trgovački sud u Splitu ove jeseni odlučivat će o navodnim potraživanjima Hrvatske države u iznosu od 700 milijuna eura prema beogradskoj Jugobanci, javlja Blic.

Vezani članci Damir Jembrjh Zagrebačka čistoća predstavila novosti: Kamere, redari i ophodarska služba pokušat će izvući grad iz smeća Policija istražuje podstanarski stan muškarca kojeg se dovodi u vezu sa smrću djevojke u Sopotu Muškarac koji je u Novom Zagrebu ostavio tijelo djevojke zamotano u tepih sumnjiči se da joj je dao drogu i pustio je da umre

Potvrdi li Visoki sud odluku nižeg suda o priznanju potraživanja Hrvatska bi mogla tražiti povrat nekretnina i potraživanja jedne od najmoćnijih jugoslavenskih banaka.

Nakon stečaja Jugobanke Hrvatska je isplatila 235 milijuna eura štedišama, a zatim pokrenula parnicu tražeći taj isti iznos s kamatama, koje su za više nego dvostruko premašile glavnicu i taj dug sada iznosi više od 700 milijuna eura.

"Postupak pred trgovačkim sudom u Splitu od početka je bio sporan, kao i prvostupanjska presuda koja je donesena ovog proljeća bez prethodne rasprave i iznošenja dokaza", piše Blic.

Inače, Srbija je nedavno počela rasprodaju imovine Jugobanke. Prodaju stan u centru Beograda čiju su počentu cijenu procijenili na 15.000 eura, te pet garosonjera u Bečićima kod Budve Crnoj Gori koje prodaju po cijeni od 41.000 eura po stanu.