Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Razumljiva je zabrinutost hrvatske manjine u Vojvodini za svoj položaj i budućnost jer razlozi progona Hrvata iz Srbije nisu uklonjeni, izjavio je predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, a prenosi program na hrvatskom jeziku Radio Subotice.


'Progon neistomišljenika iz Vojvodine koji je vodila zloglasna UDB-a Jovice Stanišića nije završen. Ljudi su i dalje izloženi pritiscima jer se u svim tim službama ništa nije promijenilo', rekao je Čanak.

Vezani članci Andrej Plenković i Tomislav Žigmanov (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Andrej Plenković: Vlada povećava financiranje projekata hrvatske manjine u Srbiji Matteo Salvini (Foto: AFP) Lukavi političar Matteo Salvini: Od radikalne desnice i protueuropske politike do infiltiranja u sam vrh EU-a

Čelnik LSV-a kaže da u trenutačnoj političkoj krizi u Srbiji Vojvodina nije problem, kako to ovih dana ističu dužnosnici Srpske radikalne stranke, već rješenje.

'Kada bi u Srbiji zaživio vojvođanski model, naš sustav vrijednosti, ne bi bilo problema koji se sada čine nerješivim. I zato svi beogradski političari Miloševićeva načina mišljenja Vojvodinu žele gurnuti pod tepih', dodaje on.

Čanak ističe da se prava promjena stanja u Srbiji može očekivati tek poslije 'konačnog obračuna dviju Srbija' koji bi trebao pokazati ide li ona putem progresa, putem Europe, ili u prošlost, odnosno definitivnu propast.