Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska manjina u Subotici je zabrinuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razumljiva je zabrinutost hrvatske manjine u Vojvodini za svoj položaj i budućnost jer razlozi progona Hrvata iz Srbije nisu uklonjeni, izjavio je predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, a prenosi program na hrvatskom jeziku Radio Subotice.

'Progon neistomišljenika iz Vojvodine koji je vodila zloglasna UDB-a Jovice Stanišića nije završen. Ljudi su i dalje izloženi pritiscima jer se u svim tim službama ništa nije promijenilo', rekao je Čanak.

Pročitajte i ovo Prosvjed protiv komaraca - 3 Najavljen za subotu Baranjci muku muče s komarcima, pripremaju i prosvjed: "Živimo u raju, a oni nam od raja prave pakao" Donose li turisti koronavirus? - 5 PREVIŠE SMO SE OPUSTILI Turisti iz Italije: "Ostavili smo maskice u autu, jer smo vidjeli da ih ovdje nitko ne nosi... Mnogi se ne pridržavaju ni distance"

Čelnik LSV-a kaže da u trenutačnoj političkoj krizi u Srbiji Vojvodina nije problem, kako to ovih dana ističu dužnosnici Srpske radikalne stranke, već rješenje.

'Kada bi u Srbiji zaživio vojvođanski model, naš sustav vrijednosti, ne bi bilo problema koji se sada čine nerješivim. I zato svi beogradski političari Miloševićeva načina mišljenja Vojvodinu žele gurnuti pod tepih', dodaje on.

Čanak ističe da se prava promjena stanja u Srbiji može očekivati tek poslije 'konačnog obračuna dviju Srbija' koji bi trebao pokazati ide li ona putem progresa, putem Europe, ili u prošlost, odnosno definitivnu propast.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene