Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Hrvat i dva Crnogorca švercali 275 kilograma kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorci iz Cetinja Marko Tatar i Danijel Radonjić te hrvatski pomorac Marijan Blažević uhićeni su u akciji dominikanske mornarice i međunarodnog ureda za suzbijanje narkotika, zbog sumnje na šverc 275 kilograma kokaina.

Trojka je uhićena nedaleko otoka Martinik kod Kariba, a pretpostavlja se kako je krajnje odredište trebala biti Crna Gora. 

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Slika nije dostupna 'Kokainska pošiljka' uzdrmala pomorce

Kod sebe su imali hrvatske, bosanske, kanadske i američke putne isprave. 

Mediji nagađaju da je kokain bio namjenjen talijanskom i hrvatskom tržištu.

Predsjednik DNCD-a u Dominikanskoj Republici, označio je Tatara kao jednog od glavnih vođa venezuelanskog narko-kartela te organizatorom ovog posla. Policija je presrela nekoliko satelitskih poziva koji su bili u vlasništvu osumnjičenika.

275 kilograma kokaina bilo je skriveno u posebno uređenim tankovima za gorivo na brodu 'Dacia Maria', a utovareno je na otoku Daisy u Venezueli. 

Kod Martinika se posada zaustavila zbog kvara na motoru, a tada je policija otkrila nezakonitu 'pošiljku' tijekom rutinske kontrole. 

Inače Marka Tatara traže francuske, dominikanske i američke vlasti zbog međunarodnog kriminala, a i kanadske su vlati nedavno za njim raspisale tjeralicu zbog pljački i nasilništva.

Navodno je Tatar Marijanu Blaževiću i Danijelu Radonjiću za ovaj 'posao' svakome obećao po 300 tisuća američkih dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene