Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 513 tisuća dolara

Prodan ukleti otok blizu Hrvatske!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijan Luigi Brunagaro idućih će 99 godina upravljati otokom na kojem je zemlja, priča se, mješavina ljudskog pepela i kostiju.

Talijanski poduzetnik Luigi Brugnaro dao je najveću ponudu na aukciji za ukleti otok Poveglia. Njegovih 513 tisuća dolara bilo je dovoljno da dobije otok u zakup idućih 99 godina. Predstavnici lokalne zajednice nadaju se da će vlada na kraju ipak odbiti njegovu ponudu.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Ne zna se uzrok smrti Tijelo poduzetnika iz BiH pronađeno u parkiranu automobilu

Poduzetnikov glasnogovornik rekao je kako on još nije odlučio što će točno učiniti s otokom, međutim njegova namjena bit će javna, a u obnovu zapuštenih građevina uložit će se 20 milijuna eura, piše Guardian. Otvoren je prema idejama za otočić na kojem su nekoć umirale žrtve kuge i koji je bio azil za zatvorenika i druge nemoćne ljude.

 Ukleti otok blizu Hrvatske daje se u najam: Tko ga ima hrabrosti uzeti?

O otoku se naveliko pisalo kada ga je vlada odlučila dati u najam. Opisivan je kao mjesto na koje niti jedan turist godinama nije kročio.

Na njemu je bila i mentalna ustanova u kojoj je liječnik navodno mučio svoje pacijente. Zemlja je, priča se, mještavina ljudskog pepela i kostiju. Prema nekim procjenama, na otoku je u 16. stoljeću umrlo sto tisuća ljudi, u vrijeme dok su se vlasti očajnički pokušavale riješiti kuge. Mještani obližnje Venecije na otok gledaju kao na čistilište za zle duše.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene