Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužan kraj za sijamsku blizanku

Hope umrla tijekom operacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako ih je bodrila cijela Britanija, jedna od sijamskih blizanki umrla je tijekom operacije razdvajanja.

Hope Williams, čija je sestra Faith za sada u stabilnom stanju, umrla je zbog otkazivanja pluća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Urnebesna snimka Djeca im se noću umjesto u spavalice pretvaraju u tasmanijske nemani Slika nije dostupna Ovo je preludo Vidjeti da biste vjerovali - kao da ista osoba živi u dva tijela!

Sijamske blizanke koje su bile spojene na predjelu prsa te imale zajedničku jetru, ali odvojena srca, podvrgnute su kompliciranoj operaciji u utorak navečer.

Profesor Pierro, vođa kirurškog tima koji je operirao djevojčice, kaže da druga blizanka Faith treba pomoć oko disanja, ali se postepeno oporavlja.

>> FOTO: Sijamske blizanke preživjele unatoč lošim prognozama

Operacija je trajala 11 sati. Tim liječnika želio je pričekati dok blizanke malo ne ojačaju, no zbog zdravstvenih komplikacija, odlučeno je da se s operacijom krene odmah.

'Morali smo pristupiti operaciji zbog blokade do koje je došlo u njihovim spojenim crijevima, a to se moglo riješiti samo razdvajanjem', objasnio je profesor Pierro koji je roditeljima izrazio žaljenje zbog gubitka jednog djeteta.

'Roditelji se prilično dobro drže i zahvalan sam im za podršku'.

Više od 20 liječnika i drugog medicinskog osoblja bilo je uključeno u operaciju, koja je bila jedna od najzahtjevnijih s kojima su se kirurzi bolnice do sada suočili.

Osoblje bolnice 'Great Ormond Street' smatra se među najiskusnijima u Europi što se razdvajanja sijamskih blizanaca tiče.

Gospođa Williams ušla je u povijest medicine kao najmlađa majka koja je na svijet donijela sijamske blizance. Naime, samo joj je 18 godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene