Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Carinici u Hongkongu i susjednome Guangdongu zaplijenili su 3,8 tona bjelokosti što je dosad najvrijednija zapljena bjelokosti u Hong Kongu.


Carinici u Hong Kongu i Guangdongu zaplijenili su kljove bjelokosti i ukrase napravljeni od nje prokrijumčarene iz Afrike u vrijednosti od 26,7 milijuna hongkongških dolara (oko 3,5 milijuna USD), što je najveća dosad zaplijenjena vrijednost bjelokosti u Hong Kongu, čija je ilegalna prodaja strogo zabranjena i kažnjiva, no unatoč tome trgovina njome ne prestaje.

>> Njujorški draguljari trgovali s bjelokosti vrijednom 2 milijuna dolara

Carinici su kazali kako je ukupno zaplijenjeno 3,8 tona bjelokosti te da su u kontejneru koji je u utorak stigao iz Tanzanije pronašli 972 slonovske kljove i ukrase koji potječu iz Afrike. Još 237 kljova pronađeno je idućega dana u kontejneru u kojemu su se nalazile grahorice iz Kenije.

'Vjerujemo da je manji dio zaplijenjene bjelokosti namijenjen kineskom tržištu, a ostalo će se, prema našem mišljenju distribuirati po regiji, prema Japanu i Tajvanu', rekao je carinski dužnosnik za list The South china Morning Post.

Hong Kong je bio najveći uvoznik, trgovac i proizvođač predmeta od bjelokosti prije nego što je 1990. međunarodna trgovina njome zabranjena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Zaplijenjeno više od 30 kilograma marihuane, novac i automobil - 6 Uhvaćeni dileri: Zagrebačka policija zaplijenila više od 30 kilograma droge, automobil i novac Privođenje prosvjednika u Hong Kongu Policija u Hong Kongu uhitila 300 ljudi na prvom prosvjedu zbog novog zakona o sigurnosti